Prázdninový zážitok (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 295 slov
Počet zobrazení: 3 993
Tlačení: 53
Uložení: 62

Prázdninový zážitok (Rozprávanie) 

Nebudete mi veriť, čo sa mi stalo cez prázdniny...

Bola som s kamarátkami vonku. Išli sme spolu na kúpalisko. Prišli sme tam a dostali sme na ruky ružové náramky.

Išli sme na tobogán a tam sme uvideli jedno dievča. Tiež chcela ísť na tobogán, ale mala strašne prísneho otca a nedovolil jej ísť, že je ešte na to malá.Ale mala už 11 rokov! Keď prišla jej mama, tak sa zas otec, mama aj dcéra hádali. Bolo mi tej baby ľúto, prežíva asi peklo.

Keď som o tom povedala doma, nikto mi neveril. Bola som aj trochu smutná, tak som sa na chvíľku zamyslela, kebyže som ňou ... Neprežila by som taký život ... Na ďalší deň som prišla na kúpalisko a ona tam bola tiež. Skamarátili sme sa. Chodila aj k nám domov.

Asi za taký mesiac som sa dozvedela, že tomu dievčaťu sa stalo niečo hrozné. Stará mama jej zomrela! A jej rodičia sa rozišli. Išla som za ňou, bývala na dedine blízko mojej starej mamy. Zistila som niečo, čo som ani nemala vedieť. Nikola - tak sa volá ta baba - vraj už pol mesiaca fajčí a pije s bandou chalanov, vraj aby bola zaujímavá! To som vôbec nechápala...

Porozprávala som sa s ňou o tom a ona mi prezradila, prečo to začala robiť. Vraj preto, aby sa jej rodičia už nehádali. Ja som jej poradila, aby prestala lebo to ešte zhorší.

Musela som ísť domov, lebo bola sobota a v pondelok sa išlo do školy, tak som sa doma pripravovala...V utorok mi zavolala, že ako sa mám. Povedala mi, že sa jej otec lieči. Potom sa ma spýtala, čo je nové. Odpovedala som jej, že je všetko po starom. Ona je šťastná, že sa jej rodičia dali zasa dohromady.

Odvtedy som ju vôbec nevidela, zatiaľ s ňou iba chatujem na Pokeci. Ale cez zimné prázdniny sa určite stretneme!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu