Opis môjho psa

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 18.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 499 slov
Počet zobrazení: 1 469
Tlačení: 53
Uložení: 52

Opis môjho psa

Doma máme jedného malého psíka, ktorý sa volá Strelka. V januári oslávila svoje prvé narodeniny. Je to milý psík. Rada loví sliepky, vtáky, myši a mnoho ďalších malých zvieratiek. Strelku cvičím od prvého dňa, čo je u nás. Zopár cvikov a povelov vie, lenže občas neposlúcha. Keď ideme spolu na prechádzku, tak sa stáva, že mi Strelka utečie, ale už si dávame veľký pozor.

Lenže Strelka je veľmi prefíkaný psík a keď sa nepozerám, začne sa vrtieť a vyšmykne sa z vodidla. Všetkých hnevá, keď začne trhať nejaké sliepky. Cez plot vždy vystrkuje labky a pokúša sa im aspoň jedno pierko vytrhnúť. Niekedy nám chodila aj po streche. Strelka má rada psíkov. Dokonca má aj zopár psích kamarátov. Venuje športom, ktoré sú určené pre psy. Napríklad DOG DANCE, AGILITY, APORTOVANIE.

Jedného dňa sme išli babke, ktorá býva v Kaplnej. Išla som so Strelkou do dvora a tam sme sa hrali. Strelka ako vždy pozorovala sliepky. Neskôr som ju cvičila. Niekedy sa snaží otvoriť bránku a ja vtedy viem, že chce ísť von. Pri sebe som nemala vodidlo, takže som musela ísť k babke dovnútra a vodidlo som zobrala. Strelka sa už nevedela dočkať chvíle, keď jej obojok dám na krk. Po sebe musím vždy zavrieť bránku a Strelka sa naučila, že ma musí počkať, inak von nepôjdeme. Počkala ma aj pri druhej bránke, pri ktorej sa už vychádza von.

Išli sme a ako vždy si vonku sadneme obidve na lavičku. Rozhodla som sa, že pôjdeme na kratučkú prechádzku, lebo mi bolo chladno. Obzerala som si okolie a Strelku som si nachvíľku nevšímala. Ona to využila a vyšmykla sa z vodidla. Rýchlo som utekala za ňou. Išla cestou, ktorá vedie do Báhoňa. Nevedela som ju dobehnúť, lebo je šteňa a vie rýchlo bežať. Myslela som si, že sa nevráti. Už bola veľmi ďaleko a miestami som ju ani nevidela.

Napadlo mi, že sa vrátim späť a Strelka pribehne ku mne. Uvidela som brata a hneď za mnou bola Strelka. Dala som jej vodidlo a išli sme spolu k babke. Po ceste k nám prišiel nejaký psík. Bol malý a zistila som, že je to fenka. Bol veľmi prítulný. Brat mal Strelku na vodidle a Strelka sa mu vyšmykla. Utiekla, ale teraz uvidela psa a bežala za ním. Hrali sa, ale Strelku sme nevedeli chytiť.

Už nás s tým psom čakala pred bránkou. Otvorila som a vojsť sa podarilo aj psovi. Našťastie prišla jeho majiteľka a zobrala si ho. Strelka bola smädná a dala som jej pitie, lebo v miske už nemala. Večer sme išli ešte raz na prechádzku, ale brat Strelke upravil obojok tak, aby to mala tesnejšie. Uvideli sme babkinu susedku a venčila svojich dvoch psov, ktorí sa volajú Zorka a Puňťo. Išli sme za nimi, aby sa Strelka pohrala. Toto bola dlhšia prechádzka, ale bez úteku.

Tento deň bol veľmi rušný. Strelka zostávala u babky. Bolo mi jej ľúto, keď som videla, že ona je za ohradou sama a ja idem domov bez nej. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Opis psa


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu