Naša princezná babka

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 02.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 223 slov
Počet zobrazení: 862
Tlačení: 42
Uložení: 43

Naša princezná babka

Kde bolo tam bolo, žila raz jedna vznešená princezná. Princezná, o ktorej nepočuť každý deň. Princezná sladká ako med. Princezná, ktorá nepoznala zlo a ani hnev. Poznáte ju? Možno áno, možno nie. Ja určite áno. S tou princeznou mám toho veľa spoločného. A hlavne veľa zážitkov.

Tá princezná síce ako princezná nevyzerá, nenosí ani korunku, ale vo vnútri je niečo viac. Pýtate sa na výzor? No, je nižšej postavy, jej vlasy sú strieborné ako mesiac. Ruky má ako zlato a úsmev najkrajší na svete. Očká sa jej krásne ligocú a líčka má červené ako jabĺčka. No? Ach, vidím, že vám nie je ešte stále známa. Tak niečo viac. Jej život. 

Jej život nebol až taký ružový. Ako malá musela pomáhať. Chodila do školy a časom sa zistilo, že princezná je veľmi šikovná. Ako princezná rástla, padol jej do oka chlapec. Jej princ na bielom koni. Zobrali sa a spolu žili krásny život. Narodili sa im tri krásne dcérky. Malé a nezbedné. Postupom času sa im vydali a princ zomrel. Ten život je ale nespravodlivý. Taký skvelý človek a tak skoro. No život ide ďalej. 

Keď bola princezná stará dáma... prosím, nenúťte ma pokračovať. Tak viete, kto to je alebo nie? Dobre, tá princezná je moja babka Mária. Nemá síce modrú krv, no je to najlepšia princezná ktorú poznám.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu