Môj dedko Valent

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 03.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 185 slov
Počet zobrazení: 800
Tlačení: 43
Uložení: 41

Môj dedko Valent

... má sivé vlasy, najkrajší hlas v dedine a každý večer ho počuť v kostole. Hádajte, kto to môže byť? Je to môj dedko Valent. Pozná ho každý človek v našej dedine.

Narodil sa 7. februára 1949 a 12. februára 1949. Čudujete sa, prečo sa narodil dvakrát? On sa v skutočnosti narodil 12. februára 1949, ale v matrike ho zapísali o päť dní skôr.

V siedmich rokoch mu zomrel ocko. Dedko ho ešte ani poriadne nevidel a on už naňho dával pozor zhora. Ocka mu nahradili jeho súrodenci. Mal troch bratov a dve sestry. Dedkova mamka bola kantorka v našej cervi Uspenija Presvjatoj Bohorodici v Šarišskom Jastrabí. Dedko pokračoval v jej šľapajách, a preto je aj on teraz kantorom v našej cerkvi.

Okrem toho je aj veľmi veľký robotník. Skoro ráno vstáva, aby nakŕmil a podojil zvieratá. Je to veľmi pracovitý človek. Priznám sa, že mne sa ráno nechce vstávať do školy a nie to ešte kŕmiť zvieratá. Ale dedko je už raz taký...

Ľudia ho majú veľmi radi. Druhú septembrovú nedeľu, bolo to 14. septembra 2008, oslávil presne štyridsať rokov svojho kantorovania. Bola som v tej chvíli naňho nesmierne hrdá a to som aj dodnes a za to všetko mu veľmi pekne ďakujem. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu