Babka a dedko sloh

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 03.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 367 slov
Počet zobrazení: 903
Tlačení: 46
Uložení: 47

Babka a dedko sloh 

Volám sa Vladko a mám 8 rokov. Mám dve babky a dvoch dedkov. Budem písať o mojej babke, ktorá sa volá Viera Haščáková.

Je to mamka mojej mamky. Babka má 57 rokov a býva v Drienici aj s dedkom. Vždy keď chcem ísť k babke musíme ísť autom a to je niekedy nuda. Babka pracuje na kúpalisku v Drienici. Keď som bol v lete na prázdninách hrali sme spolu rôzne hry s kartami. Najprv vyhrávala babka, ale rýchlo som sa naučil ako vyhrať a potom to bola väčšia sranda. Babka má naučila veselú a vtipnú hru s kartami, ktorú sa hrali deti, keď bola ešte malá. Je to veselá a vtipná hra, lebo karty sú akože zuby, srdce a záhradka. Hráč dostane karty a potom ich vykladá a hovorí pritom moje zuby v tvojej záhradke, moje srdce v tvojich zuboch. To sa mi páčilo a teraz hráme často karty aj doma.

Moja babka robí najlepšiu pizzu na svete. Neviem čo do nej dáva, ale je fakt super. Najradšej mám šunkovú s kukuricou. Raz si možno spolu otvoríme obchod a budeme piecť a predávať pizzu. Dedko chová kone. V lete som ich často chodil s babkou kŕmiť. Kone sú krásne, ale trocha sa ich bojím a preto som vždy bol s babkou. Babka je väčšia ako ja a preto viem, že ma vždy ochráni. Aj babka vraví, že má pred koňmi rešpekt.

V lete sme sa s babkou kúpali vo vírivke. Raz som priviazal môjho hračkárskeho hada na niť nad vírivku a išiel som po babku, aby sa išla so mnou kúpať. Keď uvidela hada myslela si, že je živý a začala kričať. Potom sme sa na tom smiali. Neskôr som jej ukázal vajce dinosaura, čo mi kúpila mamka. Aby sa vyliahol, muselo byť vajce vo vode a tak som ho dal do skla a nosil všade so sebou. Keď som ho ukázal babke zľakla sa, že z neho bude krokodíl. Musel som jej vysvetliť, že je to len hračka. Mojej babke sa veľmi páčia sovy a tak jej občas nejakú nakreslím. Tiež má veľmi rada kvety. Hlavne levandule, tak ako aj moja mamka.

Tento rok som napísal o babke Vierke, aj keď svojich dedkov a babky mám rovnako veľmi rád.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu