Moja babka a dedko (Slohová práca)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 03.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 271 slov
Počet zobrazení: 848
Tlačení: 41
Uložení: 38

Moja babka a dedko (Slohová práca)

Moja babka sa volá Viera, má 56 rokov a býva v Kyjove. Za slobodna bývala v Šarišskom Jastrabí. Je veľmi milá a dobrá, má veľké srdce a vždy mi s niečím pomôže, keď niečo potrebujem. Je dobrosrdečná, zažila som s ňou toho veľa, mám ju veľmi rada, teraz bude mať 57 rokov.

Keď niečo potrebuje, tak jej pomôžem. Chodievam k nej často a ona ma posiela na nákup do obchodu. Ja idem rada, lebo jej chcem pomáhať. Aj babka je taká. Rada pomáha ľuďom, keď niečo potrebujú.

Moju babku by som nevymenila za nič na svete, mám ju veľmi rada a chcem, aby tu bola stále a pomáhala mi so všetkým, čo ešte v živote budem potrebovať (napr. aby ma naučila šiť).

Môj dedko sa volá Milan, má 57 rokov. Mám ho rada, je milý, ale dakedy keď niečo vyvediem, tak na mňa kričí, ale ja sa nehnevám, lebo viem, že mi chcem len to najlepšie. Stále mi hovorí, aby som bola dobrá a nie zlá a aby som sa vedela o seba postarať. Mám mať vždy rozum, keď niečo robím, lebo v živote to budem potrebovať.

Mám ho rada, zažila som s ním veľa a dúfam, že s ním ešte veľa zažijem a že tu bude dlho, aby sme robili srandy a aby mi ešte pomáhal v živote.

Je vždy usmievavý a šťastný, nechce, aby som ho videla smutného. Ukazuje mi fotky, keď bol mladý a hovorí, že bol frajer, nie? A ja mu poviem, že nie a on sa smeje, lebo vie, ako to myslím. Mám ho veľmi rada, je to môj super dedko.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu