Prázdniny u babky a dedka v Kyjove

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 03.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 255 slov
Počet zobrazení: 1 027
Tlačení: 54
Uložení: 51

Prázdniny u babky a dedka v Kyjove

Ešte pred začiatkom zimných prázdnin sme sa dohodli s bratom, že tento rok ich strávime u babkodedkovcov v Kyjove. Prázdniny sa začali. Keď sme prišli do Kyjova, babka nám hneď ukázala, kde budeme spať. Tradične v izbe, kde kedysi mala detskú izbu naša mamka, keď bola ešte malá. Teraz jej izbu obsadil jej brat a náš strýko Ľubo, ale veď to nevadí, aspoň bude väčšia sranda.

Hneď v prvý deň sme si spoločne zahrali futbal na snehu, guľovali sme sa a sánkovali. Kým sme sa vonku bláznili, babka nám navarila tú najlepšiu večeru. Po večeri sme si všetci zahrali hru Človeče, nehnevaj sa, no spať sa nám stále ešte nechcelo. Unavili nás až dedkove vtipy, ktoré si zapamätal ešte z pubertiackych čias.

Na druhý deň nás dedko zobral na družstvo, kde pracuje ako vedúci nepoľnohospodárskej činnosti. Poukazoval nám celé družstvo, zvieratá v stajniach, dokonca sme pomohli tetám a ujom stavať vianočný družstevný stromček.

Na ďalší deň mali pre nás starí rodičia pripravené veľké prekvapenie. I keď bola vonku zima, všade plno snehu, my sme strávili deň vo wellnes centre v Poprade. Vybláznili sme sa do sýtosti. Pravdaže náš dedko so strýkom s nami a babka na nás dávala pozor, aby sa nám nič zlé nestalo.

Bol to perfektný deň. Prázdniny sa pomaly končili, aj my sme sa rozlúčili s našimi babkodedovcami a odcestovali domov. Ešte pred odchodom nás babka nabalila sladkosťami a koláčmi. My sme sa srdečne poďakovali za super prázdniny strávené práve s nimi, na ktoré tak skoro nezabudneme.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu