Zaujímavý príbeh

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 316 slov
Počet zobrazení: 1 015
Tlačení: 64
Uložení: 59

Zaujímavý príbeh

Ján sa posadil na starý vŕzgajúci gauč, privrel oči a ponoril sa do víru vlastných myšlienok. Práve dnes by mal oslavovať svoje 80. narodeniny, ale on namiesto toho sedí sám v obývačke pri televízore. Staroba je už raz taká. Vonku sa začína pomaly stmievať, počuť iba krik chlapcov, hrajúcich na ulici. futbal. Pozrie sa na svoje pokrivené prsty a spomína.

Ján bol vtedy mladý 18-ročný mladík, plný sily a chuti do všetkého, čoho sa chytil. Spolu s partiou kamarátov vystrájali celé dni a noci. Tak tomu bolo aj v ten deň, práve na jeho narodeniny. Bola to sobota, nie však taká, ako každá. Konal sa dávno dohod- nutý futbalový zápas proti susednej dedine.

Ján, rozcvičený, kapitánska páska na ľavej ruke a s postrehom orla športový postoj v bráne. Výsledok závisí aj na jeho postrehu. V prvom polčase veľa roboty nemal. No v druhom im už od začiatku dali pocítiť značnú prevahu. Najväčšia šanca súpera však prichádza v okamihu, keď Ján jedným okom žmurká na svoju lásku na tribúne. Útočník sa dostáva cez dvoch obrancov a ocitá sa

sám pred bránou s Jánom. Už je neskoro. Ján zapojil do toho všetky svoje zmysly a snaží sa zo súperovej tváre a nôh vyčítať čo najviac. Z troch metrov strieľa, lopta sa krúti a mieri do ľavého horného rohu. Ján vyskočil najviac, ako vedel, zavrel oči a letel vzduchom. Publikum na chvíľu stíchlo a Ján cítil bolesť.

Keď otvoril oči, všetci sa tešili, asi to chytil. Necítil si však ľavú ruku. V tom okamihu sa pre neho zápas skončil. Vychytal svoj najdôležitejší zápas v živote, ale stálo ho to zlomenú ruku. Spoluhráči dokázali v poslednej minúte streliť gól a on sa stal hrdinom so sádrou na ruke.

Vtom z vonku zaznel zvuk rozbitého skla, a to ho vrátilo do prítomnosti. Ruka ho už nebolí, len keď sa mení počasie, ale ten pocit hrdinu v ňom ostal dodnes.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu