Môj život (Rozprávanie)

Môj život (Rozprávanie)

Písal sa rok 1999 a presne v pondelok nadránom som sa začala pýtať na svet. Mama mi dala meno Viktória. Vyberala ho s mojou staršou sestrou Zuzkou. Keď ma mama doviezla z pôrodnice domov, všetci sa nado mnou rozplývali, pretože som bola veľmi zlaté bábätko.

Čas plynul veľmi rýchlo a ani som sa nenazdala a už som sfukovala sviečku na mojej prvej torte. Časom, ako pribúdali sviečky na tortách, pribúdali aj moje roky. Začala som navštevovať škôlku na Clementisovej ulici v Brezne. V škôlke bolo fajn a výhodou bolo, že sa nachádzala len pár metrov od môjho domu.

Detské časy sa skončili. Roky pribúdali a nastúpila som na Základnú školu Pioniersku 2  v Brezne. Tu ma naučili tie základné veci ako písať, čítať a počítať. Dostali sme veľmi dobrú pani učiteľku.

Prvý stupeň som si užívala, bola to zatiaľ len „škola hrou“. Horšie to bolo, keď som prišla na druhý stupeň. Veľký šok nastal práve vtedy, keď ma každý predmet učil iný učiteľ. Aj na druhom stupni som dostala veľmi dobrú triednu učiteľku, lenže nás v siedmom ročníku opustila, išla na dôchodok. Namiesto nej sme dostali pána učiteľa. Bol to náš bývalý učiteľ fyziky. Vždy nás vedel pochopiť, vymýšľal nám rôzne exkurzie a výlety. Prišiel deviaty ročník a s ním aj prijímacie skúšky na stredné školy.

Prijímacie skúšky som zvládla na  jednotku. Zobrali ma  na školu, kde som vždy chcela študovať. Teraz navštevujem Súkromné gymnázium v Podbrezovej a zatiaľ som veľmi spokojná. Poznám tu veľa ľudí - žiakov z vyšších ročníkov a myslím si, že v triede sme dobrý kolektív. Po skončení gymnázia by som chcela pokračovať na vysokej škole, no žiaľ, ešte nie som pevne rozhodnutá, aký odbor chcem študovať.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/30068-moj-zivot-rozpravanie/