Detstvo kedysi a dnes (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 25.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 196 slov
Počet zobrazení: 789
Tlačení: 47
Uložení: 56

Detstvo kedysi a dnes (Rozprávanie)

Kedysi sa deti hrávali pri činžiakoch rôzne hry od schovávačiek, cez loptové hry až po skákanie na gume. Prišli domov až na piskot, volanie svojich rodičov, za tmy. Nemuseli sa o nich báť, či sa im dačo náhodou nestalo. Všetci nosili také isté oblečenie, špinavé a bolo im fuk či majú na nich 3 pásiky alebo fajku.

Takéto detstvo som mal vcelku aj ja. Hrávali sme sa na „obstreľovačky“, hrali sme futbal, skrývačku a mnoho ďalších hier. Za to som vďačný mojim rodičom. No terajšie detstvo je už iné, samozrejme, doba sa mení, ale aj tak. Deti si vedia pustiť video už ako 3 ročné. Majú veľa zbytočností.

Tie deti, ktorých nezlákali a úplne nepohltili smartfóny, PC hry (samozrejme sa treba niekedy odreagovať aj takto) a dali sa na nejaký šport, majú môj rešpekt. Keď zabíjajú svoj čas pred počítačom, facebookom, kde 13 ročné dievčatá posielajú polonahé fotky neznámym ľuďom, jedia čipsy a zapíjajú ich „cukrom“. Nedivím sa, že sú potom nešťastní tak, ako vyzerajú. Robia si z toho ťažkú hlavu, majú depresie a sklony k sebapoškodzovaniu, čo pred tým skoro vôbec nebolo.

Podľa mňa bolo kedysi detstvo ľahšie, bezstarostnejšie ako dnes.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu