Sobík Oli (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 25.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 415 slov
Počet zobrazení: 378
Tlačení: 54
Uložení: 51

Sobík Oli (Rozprávanie)

Oli bol úplne obyčajný sobík, ktorý nemal žiadne superschopnosti. Vždy meškal, pretože sa po ceste niekde zamotal. V škole veľmi nevynikal, ale veľkú hlavu si z toho nerobil. Jedna vec mu však išla zo všetkých najlepšie, a to bolo spievanie.

Spieval skoro na každom školskom predstavení, dokonca sa dostal aj do Vianočnej akadémie, ktorú usporadúvala sobia škola. Lenže v deň jeho vystúpenia sa prihodi-  lo niečo veľmi zvláštne. Sobík Oli stratil hlas. Nikto nevedel prečo, ani on sám nie.

„Vždy som chodil von so šálom a čiapkou,“ rozmýšľal v duchu. Jeho mamka mu navarila 3 čaje, každý z nich bol vriaci a mal inú príchuť. Keďže Oli nemal rád ovocné čaje, spravila mu bylinkové s medom. Všetky vypil s veľkou nechuťou, pretože boli horúce. V duchu rozmýšľal nad tým, že posledný vyleje do umývadla, ale už bolo neskoro. Mamka mu ten posledný doslova naliala do hrdla. Okolo krku mu omotala dva šály, na hlavu nasadila zimnú čiapku a Oli utekal ku kamarátovi Denisovi.

Denis bol jeho kamarát už od škôlky. Tiež bol sobík ako on, len o čosi múdrejší. Denisova mama bola lekárka a vždy mala v rukáve schovaný nejaký zázračný liek. Dnešok samozrejme nebol výnimkou. Dala Olimu mentolové kvapky, ktoré mu zabrali v priebehu 5 minút.

Oli bol pripravený spievať. Nikomu však nepovedal, akú pesničku si pripravil, a preto boli všetci ako na ihlách. Od nedočkavosti sa triasli všetky stoličky v sále. A bolo to tu. Oli si ešte poslednýkrát pritiahol modrého motýlika na krku a vykročil nervóznym krokom na javisko. Chytil mikrofón s červenou stužkou do ruky a začal spievať. Už po pár slovách si získal pozornosť všetkých divákov.

Aj keď si vybral veľmi ťažkú pesničku s názvom „Last Christmas“, nepomýlil sa ani jediný raz. Po zaznení poslednej melódie sa v hľadisku ozval taký silný potlesk, ako na koncerte Lady Gaga. Oli bol veľmi šťastný, že sa mu to takto podarilo a dokonca po vystúpení ho pred šatňou čakali jeho fanynky. Všetkým dal autogram a utekal za mamkou a sestrou Tami do hľadiska.

Obe ho veľmi pochválili a vydali sa na parkovisko. Tam ich čakal oco, ktorý naštartoval sane. Keď prišli domov pustili sa do vianočnej večere a po večeri sa hneď ponáhľali ku stromčeku rozbaliť si všetky svoje darčeky. Oli dokonca dostal nový profesionálnejší mikrofón, ale aj veci do školy, z ktorých nebol veľmi nadšený. Dokonca dostal aj falošný luk a šíp, s ktorým mal vymyslené tajné plány pre neho a Denisa. Ale to je už iný príbeh..

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.024 s.
Zavrieť reklamu