Sociálna internetová sieť...

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 26.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 346 slov
Počet zobrazení: 693
Tlačení: 48
Uložení: 41

Sociálna internetová sieť...

Internet je v dnešnej dobe veľmi rozšírená a populárna vec. Internet používa čím ďalej, tým viac ľudí.

Je to obľuba hlavne mladých ľudí.

Na internete je čoraz viac a viac informácií. Novodobé štúdie uvádzajú, že na internete je šesťdesiat percent mylných informácií. Čo si o tom myslíte? Ja osobne nemám na to určitý názor. Myslím si, že to môže byť pravda, ale aj nemusí. Internet môže byť dobrým sluhom, ale aj zlým pánom.

Má výhody aj nevýhody ako každá vec. U mňa osobne prevládajú výhody nad nevýhodami. Obľubujem to kvôli sťahovaniu filmov, počúvanie hudby, písaniu si s priateľmi, pozeraniu videí nad nevýhodami. Obľubujem to kvôli sťahovaniu filmov, počúvaniu hudby, písaniu si s priateľmi, pozeraniu videí, študovaniu náučných stránok a pohodlnému objednaniu vecí priamo z domu.

Na internete sa dá zohnať prakticky všetko. Myslím si, že je to perfektná vec, no má samozrejme aj negatívne stránky.

Pod pojmom negatívne stránky myslím hackerov, pornografiu i zneužívanie osobných údajov. Čo si myslíte o internete? Je to dobrá vec? Je to zlá vec? Čo pokladáte za výhody a nevýhody? Aká je hrozba?

Na svete sú aj ľudia závislí na internete. Sedia tam od rána do večera. Ja osobne nemám problém s internetom, vidím to zatiaľ ako dobrú vec. Snažím sa vyvarovať problémom, neudávam zbytočne svoje osobné údaje, ako sú napríklad telefónne číslo, adresa a meno. Poskytujem ich fakt, len keď je to nutné.

Ďalšia vec, čo sa mi na internete páči, je hranie online hier. Je to moja záľuba už dlhšiu dobu. Na internete je veľmi veľa stránok a na mnohých sú vírusy, preto sa používajú programy, ktoré chránia užívateľa a počítač proti všelijakým hrozbám. Jedna z najväčších hrozieb sú hackeri. Dokážu sa nabúrať kdekoľvek, napríklad do systému banky alebo aj do vášho osobného počítača. Potom môžu pokojne vystupovať pod vaším menom.

Na záver chcem povedať, že internet je veľmi dobrá vec a zároveň aj zlá vec. Záleží len a len na vás, ako ho využijete. Internet vám môže pomôcť a na druhej strane vám môže uškodiť, tak ako po psychickej stránke, tak i po fyzickej stránke.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu