Taruove CD (Bájka)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 26.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 397 slov
Počet zobrazení: 358
Tlačení: 48
Uložení: 48

Taruove CD

Na jednom z nepreskúmaných ostrovov, kde ľudská noha ešte nevkročila, tam žili iba zvieratá. Ako u ľudí tak i u zvierat býva zvykom rivalita. Nebolo to inak ani tu. Dva malé levíčatá, malé na lovenie, ale dosť veľké na hašterenie, viedli vzájomnú vojnu.

Bals videl veľkú konkurenciu v Taruovi a naopak. Stále vymýšľali nové plány, ako len toho druhého znemožniť. Bals, bol veľmi nadaný na spev a Tarua na šport. A keď mali tie veci robiť naopak, Bals klamal a z časov si odoberal a k diaľke pridával. Niekedy to bola dosť ťažká robota, ale vždy sa podarila.

Tarua mal však jedinú výhodu, že mohol spievať na playback. A tak pôsobili rovnako. Keďže my ľudia oslavujeme rôzne sviatky, aj oni tie svoje majú. Napríklad Spievajúci Kráľ. Tak sa volal jeden zo sviatkov, ktoré oslavoval celý les. Z každej skupiny zvierat sa vybral jeden účinkujúci a v našom prípade z levov vybrali Balsa.

A to bola skvelá chvíľa, ako ho zosmiešniť, hlavne skvelá chvíľa pre Tarua. Bals vedel skvele spievať a aj sa skvele pohybovať na javisku, a preto mu Tarua pár latiek na pódiu uvoľnil. To by bolo len na zasmiatie. Tarua však potreboval vymyslieť niečo na zosmiešnenie, a tak nahral svoj spev. Ale nie ten z CD, ktoré púšťal na každom vystúpení a tváril sa, že to spieva on. Nahral svoje skutočné kvílenie, svoju skutočnú hrôzu, ktorou by dokázal zabiť aj mŕtveho.

Plán bol jednoduchý. Odpojiť Balsov mikrofón od reproduktorov a pustiť svoj spev. Vzhľadom na to, že javisko je vysoko a dostatočne ďaleko od publika, nikto si nevšimne že Bals ani neotvára ústa. A nastal deň L. Samozrejme, že leví deň sa označuje L. Bals bol už prichystaný na pódiu, keď mu Tarua išiel popriať všetko dobré a nešťastnou náhodou ho strčil z pódia. Bal si zlomil nohu, a nebol schopný vykročiť na javisko.

Jediný najbližší malý, dobre spievajúci lev bol Tarua. Keďže nahrávka bola už nastavená, dosky povolené Tarua nemal čas ísť všetko naprávať. Neostávalo mu nič iné, len pobrať sa na pódium a dostať najskôr doskou po hlave, a potom začuť ten neskutočný rehot ostatných zvierat.

„Prečo som ja len nahral to hlúpe CD?“ pýtal sa sám seba v duchu, ale bolo to úplne jedno, či by spievalo CD alebo on, pretože oboje bolo nahraté z jeho úst. 

Ponaučenie: Nikdy neprajme druhému zle, pretože sa nám to môže dvojnásobne vrátiť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu