Uväznení doma

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 29.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 396 slov
Počet zobrazení: 587
Tlačení: 46
Uložení: 47

Uväznení doma

Karanténa, obmedzenia, zákazy vychádzania, rúška či rukavice. Okolo tohto sa točí dnešný svet. A keď poviem svet, tak tým naozaj myslím celý svet od východu až po západ.

Kto by to bol povedal, že to nakoniec všetko takto dopadne? Dovolím si tvrdiť, že asi nik. Minimálne naše dve generácie ešte nezažili to, čo zažívajú teraz. Sme v situácii, ktorú nevieme riešiť. Deti nechodia do škôl, ich rodičia do ich prác a mnoho ľudí dostalo výpovede, čo v takejto obrovskej ekonomickej kríze je veľmi zlá správa.

Mnoho ľudí sa zamýšľa, ako to vyriešiť, no márne. Musíme to „len“ prečkať. Píše sa to ľahko, no keď si človek naozaj uvedomí, ako ekonomika a peniaze zastali, že nás ako krajinu závislú na EÚ to môže naozaj postihnúť, tak je to veru zastrašujúce. Ďalšou vecou, ktorou sa ľudia zaoberajú je, ako sa najlepšie chrániť. Rúško či nejaká prikrývka, rukavice, dezinfekcia, obmedziť kontakt s ľuďmi a podobne. Dovolím si citovať z jednej reklamy: Kto by bol povedal, že ľuďom začne chýbať ich práca, deťom školy a učitelia, či preplnené autobusy?

Keď sa pozriem späť, pol roka dozadu a niekto by mi povedal, že takto bude vyzerať život na celom svete, tak mu asi neuverím. Veď predsa to je „len vírus“. Ten vírus mnohých z nás donútil si uvedomiť, čo je skutočne to najvzácnejšie, čo máme naše zdravie. Bojíme sa o našich blízkych, starých rodičov či rodičov. Od jednej chvíle, chvíle, keď sa čísla úmrtnosti začali zvyšovať, si naozaj vážime to, na čom skutočne záleží. Už to nie sú naše peniaze, majetky, nehnuteľnosti alebo letenky, či dovolenka, ktoré nám prepadli. Sú to naši milovaní.

Myslíte si, že táto kríza je iba negatívna, alebo nemá žiadne plus? Ja si myslím, že to tak nie je. Do Benátok sa vrátili delfíny, ozónová vrstva sa zaceľuje rýchlejšie, Indiu môžeme zrazu vidieť aj z iného uhla, nielen plnú smogu. Koronavírus a koronakríza boli dar pre našu planétu, pre našu prírodu. Ľudstvo tu je veľmi krátko v porovnaní s našou planétou. Tá si za tie miliardy rokov pretrpela dosť, ale nikdy nie v takej intenzite, akou ju ničíme my ľudstvo.

Na záver by som len dodala, že keď sa raz všetko vráti do starých koľají bude to síce ťažké zotavovanie, ale raz sa z toho dostaneme. Veď vždy po búrke vyjde slnko. Dnes treba len dúfať, že sa to čo najskôr vráti tam, ako to bolo predtým.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.039 s.
Zavrieť reklamu