Prekonať svoj strach

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 29.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 680 slov
Počet zobrazení: 622
Tlačení: 47
Uložení: 51

Prekonať svoj strach

Všetko sa začalo v jeden krásny slnečný deň. Vstala som s pocitom, že dnešok bude iný, ako predchádzajúce dni. Vstala som z postele a šla si spraviť raňajky. Vošla som do kuchyne a vtedy sa stalo niečo nečakané. Keď som sa dotkla stola, mala som víziu, bolo to zvláštne, pretože sa mi nikdy nič podobné nestalo. V tej vízii som videla tri čísla. Bola som ešte stále rozospatá, a tak som to nebrala vážne.

Po ceste do školy som stretla moju najlepšiu kamarátku Elenu, a tak sme šli spolu. Zdôverila som sa jej, čo sa mi stalo. Povedala mi, že sa mi len niečo zdalo a určite to nič neznamená. Keď sme sa rozprávali ďalej,

povedala mi o novom chlapcovi v škole, vraj je na ňom niečo zvláštne. Spýtala som sa jej, čo to je a ona odvetila: „Je iný ako ostatní, väčšinou je sám a vyhýba sa ľuďom.“ Povedala som jej, nech ho skúsi spoznať a zistiť, čo je na ňom také záhadné.

Ďalší deň sme ho stretli v škole a zoznámili sme sa. Keď som mu podala ruku, videla som tie isté čísla, čo minulé ráno. Preľakla som sa a utekala som za svojou starou mamou. Povedala som jej všetko, čo sa mi stalo a čo ma trápi. Nebola vôbec prekvapená, práve naopak. Povedala mi: „Vieš, drahá, naša rodina má už dlhé stáročia nezvyčajné schopnosti, vždy nás považovali za čarodejnice.“ Nemohla som tomu uveriť: „Čarodejnice? Veď také niečo neexistuje.“ Povedala som si, že na dnes toho už bolo dosť a odišla som domov.

Keď som prišla na druhý deň do školy, dozvedela som sa, že Elena sa neukázala. Keď som sa dotkla jej skrinky, znova som mala víziu. Videla som v nej, kde je jej auto. To miesto som poznala, a tak som odišla zo školy a išla som ju hľadať. Hneď, ako som dorazila na miesto, kde som videla jej auto, zostala som v šoku. Na tabuli a ceste boli presne tie čísla, ktoré som videla vo vízii.

Vzápätí sa tam objavil aj neznámy chlapec zo školy. Volal sa Paul. Povedal mi, že nie som sama, že aj on má nadprirodzené schopnosti, preto sa vyhýba ľuďom. Opísal mi, čo presne videl a povedal, že mi pomôže Elenu nájsť. Na to, aby sme ju našli, sme museli povedať akési kúzlo. Veľmi som sa bála, nevedela som, čo sa to so mnou deje. Paul ma upokojil, že mi všetko vysvetlí, ale až keď ju nájdeme.

Súhlasila som. Chytili sme sa za ruky a on niečo zamrmlal, potom mi povedal, aby som po ňom opakovala. Bola som vydesená, ale sila vôle ma premohla. Myšlienkami som sa vrátila ku všetkým spomienkam, ktoré som s Elenou mala. Vtedy som si uvedomila, že na to mám. Zopakovala som po Paulovi všetky slová a stalo sa niečo, čo mi vyrazilo dych. Na mape, ktorú Paul predtým pripravil sa objavila čierna bodka. Paul skríkol:

„Tam je to! To je to miesto, kde Elenu nájdeme!“ Nechápala som, čo sa to deje a ako je to vôbec možné, ale išla som s ním.

Ocitli sme sa pred budovami a do jednej z nich sme vošli. Elena sedela na zemi a čítala knihu. Bola veľmi prekvapená, keď nás uvidela a spýtala sa, čo tam robíme. Povedala som jej, že sme sa o ňu veľmi báli a všetko, čo sa mi stalo. Povedala som jej, že mám nadprirodzené schopnosti a že som čarodejnica. Zo začiatku mi neverila, ale presvedčila som ju tým, že som jej povedala, ktorú stranu dočítala bez toho, aby som videla knihu.

S Elenou a Paulom sme sa vrátili domov. Paul, ako sľúbil, mi povedal všetko o ňom a jeho rodine a že ma naučí niečo o mojich nových schopnostiach. Elena nám napokon povedala, že chcela byť chvíľu sama. Všetko nakoniec dobre dopadlo.

Prišla som na to, že strach je nepodstatný. Dnes už je všetko inak, moje malé tajomstvo nevie skoro nikto. Postupom času sa dozvedám viac o tom, kto vlastne som. Ten deň mi dal veľa, vtedy som si uvedomila, že mám na to prekonať svoj strach, ale aj samú seba.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu