Jedného dňa (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 29.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 441 slov
Počet zobrazení: 1 849
Tlačení: 71
Uložení: 56

Jedného dňa (Rozprávanie) 

Jedného krásneho dňa som na moje piate narodeniny dostal futbalovú loptu. Hneď som vybehol na záhradu a zistil som, že toto je to, čomu sa budem venovať.

Postupom času som zistil, čo je to futbal. Moji rodičia uvideli, že ma to strašne baví a napĺňa. Začali sme chodiť ba futbalové zápasy. Našiel som si tam veľa kamarátov. Až jedného dňa ma zavolali na futbalový tréning. Bol som veľmi nervózny, ale aj plný vzrušenia, čo na mňa povie tréner.

Na konci tréningu sa pri mne zastavil a hovorí mi: „Pozoroval som ťa celý tréning a vidím v tebe veľký talent.“ Strašne som zostal prekvapený. A tak som ďalej chodieval na tréningy s mojimi kamarátmi. Až mi jedného dňa povedal: „Vidím v tebe obrovské zlepšenie, nechcel by si prísť v nedeľu? Máme majstrovský zápas.“ Ani chvíľu som nerozmýšľal a hovorím: „Áno, veľmi rád prídem.“

Túto skvelú správu som hneď bežal oznámiť rodičom. Keď rodičia uvideli, aký som šťastný, začali mi gratulovať a povedali mi, že prídu na ten zápas a budú mi držať palce. Prišiel som na zápas s veľkým nosom po tom, čo mi povedal tréner. Tréner ma postavil do základnej zostavy.

Keď som nastúpil na futbalový trávnik a videl všetkých ľudí, hlavne moju rodinu, ako mi držia palce a veria mi, nechcel som ich sklamať. Celý zápas mi nič nevychádzalo, žiadna prihrávka, bol som strašne vystresovaný. Tréner to na mne videl, a tak ma vystriedal. Smutný a sklamaný som odišiel domov. S nikým som sa nerozprával. Prišiel som do svojej izby a zamkol si dvere, aby som mohol byť sám.

Nejaký čas som prestal chodiť na tréningy, nikomu som sa neozýval, prestal som myslieť na futbal. Až jedného dňa som si povedal, že sa po jednom neúspešnom zápase nevzdám. A tak som sa vybral za trénerom. Prišiel som k nemu domov a povedal som mu: „Prepáčte, že som sa vám neozýval a prestal som trénovať, nedali by ste mi ešte jednu šancu?“

Pán tréner bez váhania povedal: „Áno, dám ti šancu, vidím v tebe talent!!“ Po niekoľkých tréningoch ma opäť zavolal na futbalový zápas. Prišiel som na zápas a všetci spoluhráči po mne divne pozerali. Tak som sa im všetkým ospravedlnil a oni ma upokojili, že je všetko v poriadku a nemám sa báť.

Celý zápas bol vyrovnaný, a tak tréner ku koncu zápasu poslal do hry mňa. V nadstavenom čase som získal loptu, prešiel som jedného, druhého, tretieho, až som sa ocitol pred bránkou. Podal som si loptu a vystrelil som. Lopta skončila v sieti a ja som dal víťazný gól.

Vtedy som si uvedomil, že na to mám. A môžem si splniť môj detský sen.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu