Moja mama (Beletrizovaný životopis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ypsilon (15)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 01.06.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 391 slov
Počet zobrazení: 2 054
Tlačení: 79
Uložení: 78

Moja mama (Beletrizovaný životopis)

V malom mestečku uprostred krásnej prírody sa narodila žena menom Anna. Už od malička z nej vyžarovala sila a odhodlanie. Jej rodičia boli jednoduchí, pracovití ľudia, ktorí vždy podporovali jej sny a túžby.

Od detstva prejavovala Anna vášeň pre čítanie a písanie. Každú voľnú chvíľu trávila s knihou v ruke, dobrodružstvom v príbehoch a svetmi vytvorenými slovami. Bola nadaná a kreatívna, jej fantázia nemala hranice.

Svoju vášeň pre písanie preniesla aj do školy. Vždy sa s radosťou zapájala do slohových súťaží a jej príbehy vždy pútali pozornosť učiteľov. Ich povzbudenie ju motivovalo a posúvalo vpred. Po skončení strednej školy sa rozhodla venovať štúdiu žurnalistiky, aby mohla svoj talent pre písanie rozvíjať ešte viac.

Po skončení školy si Anna našla prácu v miestnej novinovej redakcii. Tam sa zoznámila s rôznymi ľuďmi, počúvala ich príbehy a zdieľala ich s ostatnými prostredníctvom svojich článkov. Svojimi príspevkami dokázala otvárať oči verejnosti voči dôležitým témam a prinášať zaujímavé perspektívy.

No jej osud sa zmenil, keď na svet priviedla mňa, jej jediné dieťa. Mama sa rozhodla zanechať novinársku kariéru a venovať sa svojej rodine. I keď jej profesionálna dráha v novinárstve skončila, nikdy nezanevrela na svoju vášeň pre písanie.

Počas mojho detstva som často videl, ako mama sedí pri stolíku s perom v ruke a počúva svoju inšpiráciu. Neskôr som objavil, že to nie sú len zápisky, ale príbehy, ktoré mama píše. Dala sa na dráhu beletrizovanej spisovateľky. Jej príbehy boli plné emocícií, zvratov a hlbokých myšlienok. Svojím písaním dokázala potešiť, inšpirovať a premýšľať nad svetom okolo nás.

Svojou oddanosťou písaniu si mama vytvorila menšiu, no vernú čitateľskú základňu. Jej knihy si získavali popularitu a často boli ocenené v literárnych súťažiach. Jej sny sa stali skutočnosťou a jej príbehy sa šírili do rôznych kútov sveta.

Napriek úspechu si mama zachovala svoju skromnosť a lásku k rodine. Bola pre mňa nielen matkou, ale aj najlepšou priateľkou. Vždy ma povzbudzovala, aby som nasledoval svoje srdce a prenasledoval svoje sny.

Dnes, keď sa pozerám na tú úžasnú ženu, ktorá je mojou mamou, som hrdý na všetky jej úspechy a prekážky, ktoré prekonala na ceste k tomu, aby sa stala tým, kým je dnes. Jej život je životom odvahy, lásky a nekonečnej tvorivosti.

Som vďačný, že mám takúto ženu vo svojom živote a verím, že jej príbeh je len začiatkom mnohých ďalších stránok plných zázrakov a inšpirácie pre ostatných.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#beletrizovaný životopis Moja mama


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu