Ja o mne (Karikatúra)

Ja o mne (Karikatúra) 

Opísať seba bude asi problém. Ako vlastne vyzerám? Nuž niekedy lepšie, inokedy hrozne! A akú mám povahu? To sa o chvíľu dozviete.

Keď v noci idem spať, je to jeden z mnohých prípadov, keď ma zo seba chytá závrat. Vždy sa ešte prinútim pozrieť do zrkadla. Ach, až mi mráz behá po chrbte! Výjavom, ktorý sa mi ukáže, nie som veľmi nadšená. Som už unavená, a tak moja vysoká postava pripomína zhrbenú osôbku zvonára z Notre Dame.

Moje modré oči sú červené a na spoly privretých viečkach ešte ostali stopy po nedôkladne umytej špirále. Vždy sa na seba hnevám, že práve teraz musím túto chybu naprávať, ale aj tak nie som spokojná. Prečo mi oči vyrástli tak blízko nosa? Tuším, že škúlim. Ale nie, to bude tým, že som mala rypák natlačený na zrkadlo, keď som hľadala nové vyrážky. Nato zistím, že mám ešte vlasy zmotané do chuchvalca. Prečešem ich hrebeňom a rozmýšľam, ako mi je ľúto tých mojich úbohých vlasísk. Občas som príšerne lenivá a nechce sa mi ich umyť, no a potom sú také mastné, že by sa dali na nich vyprážať rezne.

A ráno nevyzerám o nič lepšie. Nikdy nestíham. Rozospatá sa vyrútim von a do školičky si vždy pekne zabehnem. Občas sa v tom zhone zabudnem pozdraviť susedke, ktorá je na raňajšej vizite pri svojich kozách, čo mi iste nerobí v našom okolí dobré meno. Niežeby som nemala rada zvieratá, ale tie jej nemám práve v láske, pretože sa od nich zvykne šíriť čudná aroma rovno do mojej izby. Takže do školy sa prirútim na poslednú chvíľu s červeným nosom a udychčaná, čo mi na kráse iste nepridá.

Pestujem si dlhánske nechtiská a o tie sa treba starať, kedy sa len dá. No a rada kreslím, čo sa prejavuje aj tam, kde by sa asi nemalo. Taktiež športujem, ale niekedy si pripadám ako poriadne drevo. Raz som napríklad na testoch  jednej chudere skoro spôsobila otras mozgu, keď som ju trafila medicinbalom do hlavy. A párkrát som pri futbale odkopla loptu chlapcom tam, kde by ju asi radšej nepocítili.  Samozrejme nechtiac!

Okrem toho mi niekedy hovoria, že mám poriadne šialené nápady. Je to Pravda, ale o tom radšej pomlčím. Možno práve pre toto všetko som si od podaktorých spolužiakov vyslúžila prezývku Diablica.

Nad svojimi dobrými vlastnosťami by som musela uvažovať poriadne dlho a aj tak by som asi na nič pozitívneho neprišla. Ale som veselá! Najlepšie sa zabávam na prednáškach, ktoré som si ja vysvetlila asi tak, že sa nikdy nevydám, lebo nemám najmenšie sklony k vedeniu domácnosti, pestovaniu kvetiniek a neustále odmietam skladať ponožky, lebo tvrdím, že to nie je potrebné.

Viem byť aj zodpovedná, napríklad sa nikdy nezabudnem pohádať so sestrou, a keďže je naša “sesterská láska” v pokročilom štádiu, niekedy sa nezaobídeme bez bojového umenia. Nikoho nechcem zaťažovať ďalšími somarinami, ktoré mi ľudia vyhadzujú na oči, spomeniem však, že sa maľujem ako kreatúra, škriabem tak, že sa po mne nedá čítať a čo je niekedy aj dobre, vždy musím mať posledné slovo /to je preto, že mám vždy pravdu!/

Vďaka tomu, že mám svoj názor, ktorý sa iným nepáči, viem poriadne žrať nervy mojim blízkym a občas mi je aj ľúto, že musia žiť s takou potvorou, ako som ja. Ale tiež viem, že som nenapraviteľne neposlušná, takže majú smolu. Ha ha!

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/3800-ja-o-mne-karikatura/