Pekné dievča nesmie plakať

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 08.01.2010
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 265 slov
Počet zobrazení: 4 971
Tlačení: 434
Uložení: 414

Pekné dievča nesmie plakať

„Cŕŕŕŕn,“ rozlieha sa celou školou. „Koniec vyučovania, páni a dámy,“ oznamuje Ďuro, najväčší rečník triedy. Všetci sú pobalení a nastúpení, len ja ešte pijem čaj. Príde ku mne učiteľka a vraví: “Ponáhľaj sa, len na teba čakáme! Kvôli tebe omeškajú spoje.“

„Ja ich nedržím,“ odvrkla som. Vtom jej povolili nervy. „Pohni, okamžite! A pôjdeš posledná!“ kričí ostrým hlasom. Zaradila som sa a šli sme do šatne. Zastala som a počkala, kým všetci nevyjdú von. Iba keď učiteľka začne: “Moja, nesmieš byť taká pomalá.“ Rozrevala som sa a pomyslela si: “Ja nie som tvoja.“ „Veď neplač, také pekné dievča nesmie plakať,“ dohovárala mi. Bolo mi na figu, no utíšila som sa.

Obliekla som si vetrovku a s kamarátkou Vierou sme sa pobrali na zastávku. V autobuse jej vravím: “Počúvaj, Viera, príď k nám, pôjdeme sa dať ostrihať.“ Trochu som ju musela presviedčať, ale napokon súhlasila. „Dobre, Zuzi, tak o štvrtej,“ povedala.

Aj tak sa potom dala len podstrihnúť. Mňa kaderníčka ostrihala celkom pekne, ale neviem, ako sa ten účes volá. Prídem domov a mama mi vyčíta: “Krásne, nádherné to máš!“ Brat vypleštil oči a hovorí: “To čo si spravila s tou hrivou?“ „Mala si sa dať ešte kratšie,“ kritizuje otec. No zbohom, to bude pripomienok v škole, pomyslela som si.

V škole sa chalani smiali a strapatili mi vlasy. Bolo mi do plaču, no nerozrevala som sa. Keď konečne zazvonilo, všetko sa skončilo. Na hodine chodila učiteľka po triede a zastavila sa pri mne. Pohladila mi vlasy a povedala: “Slečinka nám zmenila imidž.“

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Dievca #pekné dievča nesmie plakať #pekne dievca neplace


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.027 s.
Zavrieť reklamu