Zóny pre každého študenta

Futbalové vzťahy

Veľmi ma znechutilo správanie fanúšikov na futbalovom zápase 1. futbalovej ligy (Dunajská Streda - Slovan Bratislava). Fanúšikovia jednotlivých týmov po sebe hádzali fľaše, sedadlá... Vyskytlo sa aj jedno vážne zranenie. osemnásťročný fanúšik DAC doslova schytal úder do oblasti ucha a je možné, že nebude počuť na jedno ucho. Nerozumiem, prečo u nás v takej malej futbalovej krajine sú takéto bitky, a podobne. Ale v anglickej lige sa nič takéto nedeje, pritom je to najkvalitnejšia futbalová liga na svete. Polovicu celej tejto ligy zaberajú černosi a polovicu domáci Európania. Niekedy sa vyskytne aj černoch, ktorý strieľa krásne góly a nikto mu nenadáva. Proste ho zbožňujú.

Z vlastnej skúsenosti to poznám
. Mám priateľa zo Šale, z ktorým sa poznám už dva roky a keďže hovorí aj po maďarsky, nič mu na to nehovorím. Narodil sa tam, tak aj musí hovoriť s maďarským prízvukom. Keď príde Šaľa a odohrá s nami zápas, či už vyhráme alebo prehráme, to je jedno, zápas prebieha v kľude. Po ňom si podáme ruky povzbudíme sa na ďalšie stretnutie.

Na záver by som bol veľmi rád, keby sa v našej 1.futbalovej lige nevyskytlo už žiadne vystrájanie fanúšikov na štadiónoch. Zbytočne robia len škodu.
Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/4082-futbalove-vztahy/