Problémy s Rómskym obyvateľstvom

Ako aj problémy s Maďarskom sú na Slovensku problémy aj s Rómskymi obyvateľmi. Rómsky osadníci sa rozprestierajú po celom území Slovenska. Existujú aj novozaložené rómske štvrte, ako napríklad pri Rožňave a v Košiciach.

Rómovia robia veľké problémy, ale treba brať ohľad nato, že aj oni sú ľudia ktorí chcú normálne žiť. Často sa vyskytujú v správach a novinách články a reportáže o rómskej kultúre a o problémoch, ktoré neustále vytvárajú.
Rómovia nie sú priveľmi vzdelaní a ani malé rómske deti nemajú dostatok výučby. Keď nechodia do školy, aspoň rodičia by ich mali usmerňovať a vychovávať. No naopak, existujú aj vzdelaný, vychovaný a talentovaný Rómovia. Môžeme to vidieť v rôznych televíznych programoch. Ale, je to len malá časť rómskeho obyvateľstva.

Pri Rómoch a ich problémoch sa často stretávame s krádežami a podvodmi. No však nemajú problém s tým aby ich niekto videl na verejnosti kradnúť. Dokonca aj malé deti sú už odmalička vedené k tomu aby kradli a podvádzali. No však, nie je to správne.

Môžme si všimnúť že Rómovia nemajú dostatočnú hygienu. Už odmalička sú navádzaní nato že sa nesprchujú, sú špinavý a páchnu. Nemajú ani poriadne oblečenie a obuv, aby sa uchránili pred studenou zimou. V dome sa im nekúri a nemajú ani poriadny nábytok ani prostriedky nato, aby žili normálny život. Rómovia majú dokonca aj svoj vlastný jazyk. Pomáha im to k tomu, aby sa od nás čo najviac oddialili. A myslím si že to by nebol najlepší nápad. Oni sú tiež Slováci a majú rovnaké právo žiť na území Slovenska. A preto si myslím že by sme im mali čo najviac pomáhať v rámci našich možností. Nemali by sme mať rasistický pohľad na svet a nemali by sme ich napádať. Sú to rovnaký ľudia ako my. Preto im pomáhajme a snažme sa o to, aby aj oni zapadli do nášho kolektívu.
Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/4085-problemy-s-romskym-obyvatelstvom/