Zóny pre každého študenta

Čo máme spoločné?

Skús sa nadýchnuť a vnímať okolitý svet. Čo uvidíš? Seba? Mesto? Stromy? Predmety? Nie. Uvidíš ľudí všetkých veľkostí, rás a druhov...

Áno, pravda, každý je iný, inak vyzerá, inak rozpráva. Dnes ale nechcem písať o tom čo ich rozdeluje. Chcem písať o tom čo každého z nás spája. Vďaka čomu sme si všetci rovný a čo máme spoločné.
Všetci máme svoj život, svoje myslenie, problémy, minulosť, ale hlavne svoje sny. Tie im nik nevezme. Chránia si ich, nikdy sa ich nevzdajú, sú za ne ochotní bojovať až do posledného výdychu, posledého úderu srdca, položia pre ne i svoj život.

Sen ich posúva vpred a ukazuje zmysel života. Je to to, kôli čomu sa dostali až sem. A to, čo prežije aj keď oni sami budú už mŕtvy. Tiež by sa dal prirovnať k niečomu čo nás stále prenasleduje a vďaka čomu bežíme neustále vpred. Občas sa potkneme, ale znovu sa zdvihneme a bežíme ďalej. Až pokial naberieme odvahu otočíme sa a začneme mu bežat v ústrety. Keď sa stretneme stanú sa z nás priatelia a do cieľa už bežíme spolu.

To je to, čo spája všetkých ľudí, všetky kultúry, rasy, komunity, kmene... Ich spolučné túžby. Avšak nájdu sa i takí ľudia, ktorísa sny objaviť boja alebo ich ešte stále hľadajú. Netušia, že odpoveď sa skrýva jedina v nich. hlboko v nich. Prerastá ich srdcom, no vyhýba sa myšlienkam. Kričí o pomoc a objavenie, no na výkrik nik neodpovedá. A my stále hľadáme a hľadáme a výkriky ignorujeme. Tak čo, videl si okolo seba ľudí ktorý zmysle života hľadajú alebo ho už našli? A čo ty? Aký je tvoj sen, tvoja cieľová rovina?
Ak si ju ako jeden z mála ľudí už našiel, pomôž tým čo ju ešte stále hľadajú alebo zisti kto má podobný sen ako ty. Môžete do cieľu bežať spoločne.
A možno raz sa vám cieľom podarí prejsť a zistíš, že okrem splnenej túžby máš aj dobrý priateľov.
Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/4090-co-mame-spolocne/