Zóny pre každého študenta

Svet, v ktorom žijeme

Svet, v ktorom žijeme

Mohla by som opisovať globálny stav Zeme, či už životné prostredie, alebo znečisťovanie, ale myslím si, že táto téma je už opísaná miliónmi spôsobmi. Pravdaže, aj ja by som chcela, aby prostredie, v ktorom žijeme, bolo neznečisťované, aby sa nezväčšovala ozónová diera, aby nebolo naše prostredie plné smogu, ale čo zmôže moje slovo proti slovu napríklad riaditeľa nejakej elektrárne, či továrne? 

A preto som sa rozhodla, že budem písať o ľudských snoch, túžbach, pocitoch, o rovnako dôležitých veciach ako životné prostredie, lebo keď človek nemá ani sny, ani túžby, ani žiadne iné ciele, nevie ani, čo chce. A keď nemá cieľ, nemá čo dosiahnuť. Preto sa musíme sami seba spýtať, čo vlastne chceme, po čom túžime a kde až by sme to v živote chceli dotiahnuť. Na prvý pohľad sa môže zdať, že je to tá najľahšia otázka. Ale pokúšal sa už niekto z vás nájsť na ňu aj odpoveď?

Mnohí ľudia snívajú o krásnom dome so záhradou, o najnovšom a najrýchlejšom aute a aby boli vo svojom povolaní uznávaní. To je normálne, ale ja si myslím, že nie je krajšieho pocitu, keď sa splní dávny sen, dávna túžba, v živote ženy a muža, keď sa im narodí dieťa. Ten nezabudnuteľný moment by nechceli za nič iné na svete vymeniť. Ani za miliardy, ani za dom či auto. Keď držia v rukách svoje dieťa a od toho momentu ho ochraňujú a zahŕňajú láskou, je pre nich to najcennejšie na svete.

Ako vidia jeho prvé kroky, počujú prvé slová, ktoré vyjdu z jeho maličkých úst, ako vidia, že vyrastá. Niet na svete krajšieho pocitu, túžby stať sa rodičom. Mnohokrát mi rodičia rozprávajú o tom dni, keď som sa narodila, o momente, keď ma prvýkrát držali v rukách, ako boli šťastní, že ma majú.

Keď vidí rodič vyrastať svoje dieťa, keď vie, že má prečo žiť a pre koho znášať všetky tie problémy, má v živote svetlo, čo mu rozžiaruje všetky jeho dni. Preto, keď vyrastiem, chcem vytvoriť pre seba i pre moju rodinu taký svet, v ktorom sa oplatí žiť.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/4111-svet-v-ktorom-zijeme/