Zóny pre každého študenta

Svet – Medziľudské vzťahy

Svet – Medziľudské vzťahy

Dalo by sa povedať, že žijeme v dokonalom, modernom svete plnom skvelých možností. Ale vyspelá technika, moderné prístroje, autá a oblečenie neprezentujú svet, ľudí…pre našu ale aj ďalšie generácie sú veľmi dôležité medziľudské vzťahy.

Napríklad je dôležitejšie mať dobrý vzťah so susedmi, kolegami v práci, spolužiakmi v škole a celým okolím, ako byť obklopený bohatstvom a prepychom, modernými vecami, a zostať sám, bez priateľov. Ak vás nemá rado vaše okolie, nemôžete prežiť váš život šťastne. A tak to je v celom svete.

Dnešné ľudstvo nesie následky svojich predkov, ktorý konali zlo a prispeli k dnešnej nenávisti medzi niektorými krajinami sveta. Vyvrcholením týchto konfliktov je terorizmus. Liekom na tieto „ choroby ľudstva“ je mier, a snaha nájsť vždy riešenia na medzinárodné problémy a neriešiť ich vojnami, ktoré len škodia ľuďom. Pri nich vždy vyhasne veľa nevinných životov.

Aký je svet, ktorý vlastne chceme? Určite v ňom nemajú miesto konflikty a nenávisť, egoizmus a ľudská nenásytnosť. Zdravé vyvíjanie ľudstva by malo uprednostňovať priateľstvo medzi ľuďmi . Ale toto všetko je len v našich rukách, a len my môžeme každou dobrou myšlienkou, dobrým skutkom trochu dopomôcť svetu, aby sa vyliečil z rán zlých období a nepokojov. 

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/4113-svet-medziludske-vztahy/