Možnosti vzdelávania v rôznych častiach sveta

Možnosti vzdelávania v rôznych častiach sveta

Určite nie v každej krajine sú podmienky na vzdelávanie rovnaké. V chudobnejších krajinách Afriky miestami vôbec nie sú školy. A preto určite aj klesá gramotnosť ľudí na svete. Nie v každom meste sú školy a často rodiny s deťmi, ktoré by mali chodiť do školy, nemajú na to financie, ledva sa vedia uživiť, nieto ešte mať peniaze na školu.

Pre túto skupinu ľudí by som navrhovala, aby sa stavalo viacej škôl a aby mali lepšie vzdelávacie podmienky a aby boli prijateľné aj pre chudobných. V tých vyspelejších krajinách sa nájde oveľa viac dobrých škôl. Študenti tu majú viacej možností na vzdelávanie.

A taktiež im nerobí problémy si zaplatiť súkromné školy. Na školách sa využívajú rôzne projekty, ktoré majú vzdelávať študentov. Mnohí študenti chodia študovať aj do zahraničia, často do Ameriky alebo Anglicka, kde majú viacej možností. Taktiež sú teraz využívané univerzity tretieho veku, ktoré vzdelávajú dôchodcov, lebo v ich časoch nemali také možnosti na vzdelávanie.

Je veľa možností na vzdelávanie a treba ich využiť. Ľuďom, ktorí nemajú dostatok finančných možností treba pomáhať, aby aj oni mohli dosiahnuť nejaké to vzdelanie a mohli sa uplatniť vo svete.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/4124-moznosti-vzdelavania-v-roznych-castiach-sveta/