Možnosti vzdelávania

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 01.12.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 221 slov
Počet zobrazení: 6 796
Tlačení: 614
Uložení: 629

Možnosti vzdelávania 

Každá krajina má svoj štýl vzdelávania a nie len krajina, ale každý žiak alebo človek, ktorý sa vzdeláva. Niektorí  prídu zo školy a idú sa hneď učiť. Iní si pozrú telku, možno idú von s kamarátmi zahrať si tenis, basketbal alebo ísť plávať, v zimnom počasí korčuľovať či lyžovať, aby sa od školského učenia odreagovali, a až potom, okolo piatej-šiestej hodiny sa idú učiť.

Možnosti vzdelávania v dnešnom vyspelom svete sú veľmi veľké. Ja osobne veľmi veľa z nich nepoznám. Najdôležitejší druh vzdelávania stále ostáva na základné, stredné a aj vysoké školy. Navštevujú ich žiaci, ktorí dovŕšili šiesty rok života. Niektorí však školu začínajú navštevovať aj ako osemroční. Ďalšou možnosťou vzdelávania sú takzvané univerzity tretieho veku. Sú to vysoké školy, ktoré navštevujú ľudia už pomerne vysokého veku, ktorí sa chcú naďalej vzdelávať. V Európskych krajinách je vysoká úroveň vzdelania samozrejmosťou. Smutné je to, že krajiny tretieho sveta sa nemôžu popýšiť vysokou úrovňou vzdelania.

Ich možnosti vzdelávania sú minimálne. Nedostatok peňažných prostriedkov je tiež príčinou. Svetová organizácia UNICEF vykonáva rôzne peňažné zbierky, vysiela ľudí, učiteľov, zdravotníkov. Sú to dobrovoľníci, ktorí sa snažia pomôcť prežiť a žiť trochu lepším životom ako žijú. Táto organizácia stavia byty a rôzne zariadenia ako sú školy, nemocnice. Myslím si, že každý človek má právo na vzdelávanie a je len na ňom, či svoju šancu využije.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.032 s.
Zavrieť reklamu