Zóny pre každého študenta

Najkrajší prázdninový zážitok

Mešita – Najkrajší prázdninový zážitok 

Bolo pekné a slnečné ráno. Boli sme na dovolenke v Turecku a tešili sme sa z mora a teplého počasia. Dokonca aj z výletu, ktorý sme mali absolvovať.

Čakali sme na autobus, ktorý nás mal odviesť na viaceré miesta. Navštívili sme najdrahšie a najväčšie zlatníctvo v Turecku, mesto Side, absolvovali sme plavbu loďou po rieke Manavgat  a videli sme, ako sa vlieva do mora, ale ešte pred plavbou sme navštívili mešitu.

Pred vstupom sme sa museli povyzúvať a ženy si museli dať šatky na hlavu. Ja som si v nej pripadala, ako keby som v nej mala chodiť už navždy. Keď sme vstúpili do mešity, bola to krása, ktorú sme nikdy nevideli. V mešite boli po zemi iba koberce so vzormi . Tie vzory boli veľmi zaujímavé. 

Pripomínali mi zvláštny dom a na ňom okná v tvare vázy. Steny boli biele a na nich modré slnko, okolo neho slaborúžové dve ruže. Lustre tam boli zo skla ako v zámku.  Na oknách boli farebné maľby pripomínajúcu neznámu osobu. Bolo tam aj poschodie, na ktorom sa mohli modliť iba ženy. Muži sa zase museli modliť na prízemí pred veľkým obrazom.

Bolo tam veľa obrazov povešaných na stene a maľby na obrazoch boli neuveriteľne krásne. Potom sme pomaly po prehliadke mešity vychádzali von a popritom mi sestra povedala: ,,Bolo to super!“ A ja som jej na to prikývla. Potom nás čakal zvyšok výletu, ktorý sme mali absolvovať. Mali sme vidieť starobylé mesto Side, kde zostali iba kamene. Ale to je už ďalší príbeh.

Toto bol môj zážitok z dovolenky v Turecku cez letné prázdniny.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/4373-najkrajsi-prazdninovy-zazitok/