Ako by som vedel pomôcť našej planéte Zem

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ivka47
Typ práce: Referát
Dátum: 24.04.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 178 slov
Počet zobrazení: 33 776
Tlačení: 1 767
Uložení: 1 761

Ako by som vedel pomôcť našej planéte Zem 

Naša planéta Zem je pre nás ľudí dôležitá. Slávny nemecký spisovateľ povedal, že to čo vytvorila príroda, je vždy lepšie než to, čo bolo vytvorené umele.
Život na Zemi ohrozujú výfukové plyny áut, továrne, vandali v lesoch, odpadky v riekach. Pre život na Zemi je dôležitý čistý vzduch a čistá voda. Znečistenie vzduchu ničí ozónovú vrstvu, ktorá chráni Zem.

Vypúšťanie škodlivých plynov do ovzdušia zapríčiňuje otepľovanie a topenie ľadovcov. Tým hrozí stúpanie hladín morí a záplavy. Znečistené rieky a vody spôsobujú, že zvieratá hynú. Tomuto všetkému by sme mohli zabrániť. AKO

Napríklad tým, že budeme triediť odpad, šetriť elektrickou energiou, používať bicykle a verejnú dopravu namiesto áut, budeme chrániť lesy a stavať čističky odpadových vôd. Je veľa možností, ako sa dá pomôcť našej Zemi. Stačí, keď každý urobí pre ňu niečo. Je dôležité, aby sa zachovala pre ďalšie generácie.

Ako môžem pomôcť Zemi JA?

Zúčastňujem sa školského zberu papiera, plastové a sklenené fľaše vždy dávam do kontajnerov na sklo a plast, pomáham rodičom sadiť mladé stromčeky v záhrade. Šetrím vodou a elektrickou energiou v domácnosti. Prírodu mám rád, slúži nám na oddych, preto je mojou povinnosťou ju chrániť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu