Príhovor: Rozlúčka s predškolákmi

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ivka47
Typ práce: Referát
Dátum: 15.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 272 slov
Počet zobrazení: 22 353
Tlačení: 1 267
Uložení: 1 145

Príhovor: Rozlúčka s predškolákmi

Vážení rodičia, milé deti!

Dovoľte mi, aby som vás privítala na dnešnej slávnosti, ktorú sme dnes pripravili pri príležitosti rozlúčky s našimi budúcimi prváčikmi. Keď sa vo svojich spomienkach vrátime dozadu a zaspomíname si na ich prvý príchod do materskej školy, zdá sa nám priam neuveriteľné, že  uplynulo už toľko času. Každé dieťa bolo iné, jedno bolo nesmelé, druhé až príliš aktívne, jedno tichučké, druhé až príliš zhovorčivé.

I keď sa stretli tie najrozmanitejšie povahy, ich srdiečka mali jedno spoločné – všetky chceli byť milované a všetky chceli rozdávať lásku. Detská dušička je veľká. Boli aj chvíle, keď sme ich nevedeli správne pochopiť. Vtedy nás svojou spontánnosťou dokázali strhnúť a my sme sa od nich mohli mnohému naučiť. Bolo to vzájomné obohacovanie sa. Nastali dni pohody, spokojnosti a radosti. Bola to pre nás odmena za naše úsilie a citlivý prístup k nim. Deti sa naučili vážiť si jeden druhého a navzájom si pomáhať.

V našej výchovnej činnosti nám išlo predovšetkým o to, aby deti, ktorým začína povinná školská dochádzka, boli na školu dostatočne pripravené, mali radosť z nových poznatkov a prejavovali záujem o nové informácie. Dúfame, že sa nám to podarilo a že prechod detí od hravého učenia k novým formám práce zvládnu bez väčších problémov. Záleží aj na vás – rodičoch, ako usmernite prvé kroky vášho dieťaťa, ktoré ho povedú do školy.

Verím, že dokážete spolu prekonať každú prekážku. Na záver mi dovoľte pripomenúť vám, aby ste mali otvorené svoje srdcia, lebo kto robí svoju prácu s otvoreným srdcom, bude odmenený tým najkrajším darom – detským úsmevom. A vám, moji milí školáčikovia, želám len to najlepšie, veľa úspechov a radosti, aby žiaden mrak nezakryl váš úsmev.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu