Zóny pre každého študenta

Odchod do dôchodku (Príhovor)

Odchod do dôchodku (Príhovor) 

Milé dámy, vážení páni!

Už mnoho rokov existuje naša škola a práve tak dlho je jej neodmysliteľnou súčasťou žena, učiteľka a vychovávateľka ….

Veľa rokov zo svojho života zasvätila pani učiteľka deťom, ktoré okrem výchovy a porozumenia potrebujú nehu a materinskú lásku. Vytvárala a nahrádzala im  v našom zariadení domov. Vám patrí môj obdiv hlavne za to, že ste si trpezlivo a oddane hľadali cestu ku každému nášmu dieťaťu, prijali ho do svojho srdca aj napriek tomu, že mnohokrát to nebolo najľahšie.

Pomáhali ste budovať školu, ktorá sa stala milým stánkom pre mnohých žiakov. Stali ste sa pevným pilierom v ich ďalšom vývoji a často ich jedinou príbuznou. Svoj život ste zasvätili výchove, či už ako učiteľka, vychovávateľka, či dlhodobo vedúca výchovy.

Obetovali ste nie raz aj svoj voľný čas na to, aby ste v budúcnosti spokojne mohli nazrieť do osudov našich detí po odchode z Vášho náručia. Aj keď život občas priniesol aj neúspech a naša snaha bola neúspešná, nestratili ste vôľu a chuť neprestajne, bez zaváhania vkladať svoju lásku do ďalších detských srdiečok, investovať svoj um do ďalších, výchovne zanedbaných myslí.

Za to všetko Vám patrí nielen obdiv, ale aj vďaka. Obrovská vďaka, ktorá by mala zaznieť z úst tých, ktorých osudy ste ovplyvňovali. Dnes, keď sa ocitáte na ceste za zaslúženým odpočinkom, chcem Vás ubezpečiť, že Vaša profesijná odbornosť, ale tiež Vaše ľudské počiny budú pre nás nielen príkladom, ale aj výzvou do našej skutočne ťažkej práce. Čaká nás vážna úloha vstúpiť s našou školou do nového tisícročia, začať novú etapu, v ktorej dokáže prežiť len to silné.

Sľubujeme Vám, že budeme pokračovať vo Vašich šľapajách.
Prajeme Vám veľa zdravia a šťastia na zaslúženom odpočinku.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/4406-odchod-do-dochodku-prihovor/