Príhovor učiteľom – stužková

Príhovor učiteľom – stužková

Vážená pani riaditeľka, pani profesorky, páni profesori, milí rodičia a ctení hostia. 

Sme radi, že ste si našli čas a prišli na našu stužkovú, aby ste sa s nami podelili o tento pre nás výnimočný a neopakovateľný večer a preto vás všetkých srdečne vítame.

Naša trieda 4.C asi nemala vždy najlepšiu povesť na škole. Veď nie je ľahkou úlohou postaviť sa za katedru pred 31študentov, zaujať nás a ešte správnou a vhodnou formou nám odovzdať vedomosti, ktoré sú potrebné pre našu prax alebo vysokú školu.

Uvedomujeme si, že aj vy naši pedagógovia sledujete jeden cieľ. A to ten, aby sme sa po ukončení strednej školy všetci dobre uplatnili, a aby sme vám a našej škole neurobili hanbu a nestratili sa v živote. Vy najlepšie viete, že mnohí z nás začnú zaberať až vtedy, keď majú pocit, že prestávajú vykrývať svoje nedostatky.

Mnohokrát vám to komplikuje aj naša snaha si z hodiny ukrojiť toľko času na zábavu, ako sa len dá. Ale nech je to akokoľvek, sme vám vďační za mnoho skúseností a nových poznatkov, ktoré ste nám odovzdali, či odovzdávate. My si uvedomujeme, že nie vždy je vaša snaha niečo nás naučiť odmenená našimi výsledkami.

Za tolerovanie našich výstrelkov a prehreškov, za morálnu pomoc a podporu patrí osobitná vďaka našej triednej pani profesorke Janke Čefovej. Dúfajme, že takí žiaci ako my sa vám už do rúk nedostanú. Jednak preto, aby ste už nemuseli prežívať opäť to čo s nami, ale i preto, aby spomienka na našu triedu zostala pre vás neopakovateľná a jedinečná.

O chvíľu nám budete odovzdávať zelené stužky, ako symbol nádeje na úspešný vstup do sveta dospelých. My vieme vážený profesorský zbor, že tento náš vstup do života vo veľkej miere zabezpečujete aj vy, začo sme vám vďační. Ďakujeme vám aj za vašu trpezlivosť a dúfame aj občasnú zhovievavosť.

Nakoniec Vás chcem v tejto slávnostnej chvíli ubezpečiť, že sa budeme snažiť našim zodpovednejším prístupom zvládnuť učivo štvrtého ročníka a seriózne sa pripraviť na maturitné skúšky. Veď sme to dlžní nielen vám našim profesorom, ale najmä našim rodičom.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/5005-prihovor-ucitelom-stuzkova/