Moderný svet (Úvaha)

Moderný svet (Úvaha)

Moderný svet, toto slovné spojenie si každý vysvetľuje inak. Podľa mňa to závisí hlavne od vekovej kategórie. Vo svete sledujeme každú chvíľu nejakú novinku. 

Pokroky v počítačovej oblasti sú enormné, každý deň sa robia počítače ktoré sú lepšie ako tie ktoré sa spravili pár dní pred tým. Pamätám si keď sme mali doma prvý počítač, na ktorom bola najlepšia „hra“ skicár alebo solitaire. Zvuky ktoré vydával pripomínali nejaké pištiace zviera, prosto bolo to iba obyčajné pípanie.

Obrazovka sa ledva pomestila aj s klávesnicou na jeden stôl. Dneska je už všetko inak, počítače sú výkonné a nehučia ako vysávač. Zvuk a obraz sú kvalitné a dokonca sa dajú už pretransformovať aj do 3D. Existujú rôzne druhy počítačov, čiže nie je problém si otvoriť notebook pri kávičke v kaviarni alebo pri dlhej ceste vlakom.

Keď si človek kúpi niečo nové, tak sa z toho teší, ale už o pár týždňov či mesiacov je to nemoderné a vlastnosťami zastaralé. Toto sa deje vo všetkých oblastiach, či už je to v elektronike, v zdravotníctve alebo v mnohých iných...

Ja tento moderný svet neodcudzujem, lebo predsa už si bez neho nevieme život poriadne ani predstaviť a toto sa týka každého. Veci ako autá, chladničky, televízory ale aj obyčajné svetlo sú už neoddeliteľnou súčasťou tohto sveta a tiež to nebolo dávno čo sa rozsvietilo prvé svetlo. Takže dokedy bude pokračovať tento pokrok? Kedy bude všetko dokonalé? To nevie asi nik...

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/5065-moderny-svet-uvaha/