Zóny pre každého študenta

Priatelia sú rodina, ktorých si vyberáme (Úvaha)

Priatelia sú rodina, ktorých si vyberáme

V mojom živote sa vystriedalo už mnoho ľudí. Niektorý sa ním len mihli ostatný žijú cestu života so mnou. Vedia ma rozosmiať a naopak pomáhajú mi keď mi je ťažko.

Každý človek ma pri sebe osoby alebo osobu, ktorej sa môže kedykoľvek zdôveriť a je vždy tam kde už ostatní odišli. Týchto ľudí nazývame priatelia, ktorý majú blízko ako naša rodina, jediný rozdiel je v tom že človek si priateľov môže vybrať. V priateľstve nejde o kvantitu ale o kvalitu. Nie je vôbec ľahké nájsť si správnych priateľov, pretože každý myslí len na seba. Často krát sa za priateľmi skrývajú špinavý pokrytci, ktorý sa len pretvarujú.

Ľudia si čoraz menej všímajú svoje okolie a neuvedomujú si skutočné hodnoty. V dnešnej uponáhľanej dobe ľudia zvyčajne uprednostňujú prvý dojem pred zdĺhavým spoznávaním. Ako spoznáme pravých priateľov ? Praví priatelia prídu samy nemusíme ich hľadať. Priateľ sa prejaví pri významných udalostiach, práve vtedy keď už všetci odídu.

Pre neho nie je rozhodujúce vaše postavenie, finančná situácia alebo štýl tvojho oblečenia. Jediné čo ho zaujíma sú tvoje problémy ktoré ti pomáha s tebou vyriešiť. Je kamarát synonymum k slovu priateľ ? Nie. Človek môže mať stovky známych, niekoľko desiatok kamarátov s ktorými sa zabáva, vzdeláva alebo športuje a priateľov ktorých máme len pár ktorí. Sú to ľudia blízky nášmu srdcu a duši, s ktorými sa delíme o všetky problémy, úspechy a starosti. 

Priateľstvo môže fungovať aj medzi ľuďmi opačného pohlavia. Mnohokrát býva ešte úprimnejší a dôvernejší ako priateľstvo medzi ľuďmi rovnakého pohlavia. Bohužiaľ ľudia sú veľmi poverčivý a myslia si že keď je chlapec niekde s dievčaťom hneď je medzi nimi niečo viac ako priateľstvo. Myslím si že láska a priateľstvo sú dve rozdielne veci. Avšak z priateľstva môže kedykoľvek vzniknúť láska no v opačnom prípade to v živote nefunguje.

Nestáva sa, že z čistej lásky vznikne úprimné priateľstvo, postavené na dôvere. S priateľmi zažijeme kopu zážitkov, ktoré boli smiešne alebo naopak trápne ale ak by sme nemali priateľov nemali by sme v starobe na čo spomínať. A vtedy by už naozaj život nemal zmysel. Priateľstvo neprináša len tie kladné príhody ale aj trápenie spôsobené hádkami. Myslím si že skutočné priateľstvo odolá všetkým nástrahám okolitého sveta aj keď v jeho blízkosti sú osoby ktorý tento vzťah rozvracajú.

Skutočné priateľstvo nepozná hranice. Priatelia si vždy majú čo povedať a nikdy sa spolu nenudia. Ja som veľmi spokojný s mojim výberom priateľov pretože sú aký sú a preto ich mám rád. Nikdy by som ich nevymenil a dúfam že priateľmi zostaneme večne.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/5072-priatelia-su-rodina-ktorych-si-vyberame-uvaha/