Karikatúra - Môj pohľad do krivého zrkadla

Karikatúra - Môj pohľad do krivého zrkadla

Keď sa ráno zobudím a pozriem do okna, tak sa celkom teším, že je vonku tak pekne. Škoda, že sa z krásy prestanem tešiť pri pohľade do zrkadla. Vtedy ešte vidím rozmazane, pretože mám zalepené oči. Až keď sa mi rozjasní, príde šok! Ale vždy sa upokojím, keď sa pozriem na Hannu Montanu. Áno, mohla som vyzerať aj horšie.

Moju pomenšiu postavu tvorí guľatý glóbus, nie veľmi chudé bruško, krivé ruky a dobité nohy. Tváričku mi zdobia dve veľké žiarivé oči. Tuším, že škúlim. Ale to bude asi tým, že som mala rypák natlačený na zrkadle, keď som hľadala nové vyrážky. Môj nos kričí nápisom ,,všade sa strčím" a moje zuby sú ako hviezdičky. Žlté a ďaleko od seba. Líčiská mám bacuľaté a skoro vždy červené ako paprika. Všetky dôležité veci, ktoré sa dostanú do mojich uší, rýchlo putujú preč. Niekedy ľutujem moje úbohé vlásky. Sú zhorené, zničené, rozštiepené a momentálne aj modré s nádychom zelenej. Skoro nikdy nemajú svoj prirodzený - brčkavý tvar. Ale keď už áno, tak potom vyzerám ako strašiak. Veď nikto nie je dokonalý. Aj mne chýbajú chyby.

Ak je niekto lenivejší ako ja, nech mi dá vedieť. Niekedy si chcem dať facku za to, aká som lenivá, ale nechce sa mi. Taktiež rada závisláčim pri ,,kompe". Keď som pri ňom, ledva si spomeniem, že by som mala jesť, nedajbože ísť na záchod. Odmietam si ustieľať svoje spiace kráľovstvo a odmietam si skladať ponožky. Myslím, že je to irelevantné. Niekedy, keď sa nudím, tak sa postavím pred zrkadlo a hrám ,,kameň, papier, nožnice".

Keďže sa nikdy netrafím, vzdám to. Som šialená a smejem sa, aj keď to nie je vtipné, ani vhodné. Ovládam Kung-Fu, Judo, Box a ďalších 47 nebezpečných slov. Ale nie som zbabelá. a to potrebujem veľa odvahy. Čo sa týka školy, tak som čistá jednotkárka s dvojkami a trojkami. Ževraj sprostí majú šťastie. Už viem, prečo ma obchádza. A chcete vedieť, čo milujem?

Napríklad, keď učiteľ vyvolá niekoho iného a nie mňa alebo, keď ráno vstávam s pocitom, že nejdem do školy. A čo neznášam? Keď mám byť vážna a všetko ostatné je smiešnejšie ako inokedy. Keď mám plnú skriňu vecí a ja si nemám čo obliecť. Keď chcem pozerať reklamy a dajú mi tam film. Vetu: ,,...vytiahnite si papiere a od okna: A,B; A,B; A,B...". Ale zbožňujem vetu: ,,Martinková, máš jednotku!"

Ak máte so mnou problém, sťažujte sa u výrobcu. A ak sa vám zdá, že klamem, tak to nie je pravda. Ja neklamem, ja si pravdu trošku poupravím. Inak, sa stále snažím byť čo najnormálnejšia.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/5615-karikatura-moj-pohlad-do-kriveho-zrkadla/