Zóny pre každého študenta

Jesenné ráno (Umelecký opis)

Jesenné ráno (Umelecký opis)

Zobudila som sa v jeden krásny jesenný pondelok, keď slnečné lúče šteklili pestrofarebnú krajinu. Bolo vidieť, že jeseň už klopala na dvere. Po horúcich dňoch sa k nám vkradla so svojim chladným počasím. Samozrejme, že nezabudla priniesť aj nový školský rok. 

Vyliezť ráno z domu s minimálnymi zimomriavakmi dá poriadne zabrať. Prešla som po tráve, na ktorej ležali kvapôčky rosy, ktoré sa neskôr skotúľali na zem. Začula som vtáčiky, ktoré sa hneď zrána snažili načerpať sily na odlet do tepla. Dni sú čoraz kratšie a slniečko menej svieti. Studený vetrík sa niekedy pohráva s farebnými kobercami, ktoré sú na chodníkoch. Zvykom býva, že cez jeseň veľa prší. Tento rok to tak nie je. Ešte stále máme teplé babie leto bez dažďa.

Nemení sa len príroda, ale aj nálada ľudí, móda, či tovary vo výkladoch. Už v strede septembra kolujú vianočné letáky. Naháňajú ľudí, aby si kúpu darčekov nenechávali na poslednú chvíľu. Na to existuje aj jeden reklamný slogan: Leto je za rohom, jeseň sa rehoce, v hypermarketoch sú už Vianoce.

Po jesennej paráde prichádza ďalšia. Síce trošku chladnejšia a menej farebná, ale plná darčekov.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/5848-jesenne-rano-umelecky-opis/