Životný príbeh toho koho mám rád (Opis osoby)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: 1993Majus
Typ práce: Ostatné
Dátum: 31.03.2012
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 445 slov
Počet zobrazení: 10 223
Tlačení: 637
Uložení: 593

Životný príbeh toho koho mám rád (Opis osoby)

Neviem aké bolo počasie ale konkretne roku 1984 Z noci na rano 14. Novembra prišiel na svet moj brat.Bolo to velke prekvapenie lebo vsetci chceli a aj tak trochu ocakavali dievča, dokonca mali aj prichystane meno Zdenka.Avšak stalo sa čo sa malo stať a tak namiesto sestry mam brata Zdenka.

Ako dieťa bol velmi poslušny a skoro vobec neplakal a preto si ho hned kazdy oblubil.Takmer.Bol to totiž druhorodeny syn a preto jeho starši brat peto,nezvyknuty ze vsetka sa mu zrazu nevenuje tolko pozornosti bol voči nemu zaujaty. Ako vzorny starostlivy brat teda nebol. Ked niečo zle spraivl hodil to na neho a on sa hral na neviniatko.

Zdenko si časom ako voči staršiemu bratovi vybudoval rešpekt a považoval ho priam za idol čo ukazuje aj prihoda ked peťo ako 5 ročny zobral vajičko, bielko a zltko vyjedol a skrupiny dal zjest o dva roky mladsiemu zdenkovi. Dni vsak ubiehali neuveritelne rychlo a ačala sa nová etapa v jeho doterajšom živote. Povinná školská dochádzka.Ročniky prešiel bez namahy,stihal sa učiť a aj venovať športom takze mal dovod na usmev.ten mu vsak zamrzol ked prišiel na rad vyber strednej školy.

Po dlhšom čase sa rozhodol pre už teraz premenovane Stredne odborne uciliste spoločneho stravovania v žiline.Zdenko bol vsak velmi zivy a energicky a len tak sa nenechal obmedzovat v nudnej škole.nejavil ako vzorny student a chodil poza skolu viac ako do nej.Napriek tomu vsak so stastim zmaturoval a bol rozhodnuty pokracovat v studio dalej.

Po naročnom vybere sa rozhodol pre Trnavsku univerzitu na katedru klasickej archeologie.Prichodom na vysoku školu však zvaznel a začal sa intenzivne venovat učeniu o čom svedčia aj jeho Ačka od zhora dolu. Prejavil sa ako velmi ambiciozny a zaumienil si ze ziska titul Magistra aj s cervenym diplomom,čo sa mu aj podarilo.Nieje to tak davno čo si splnil svoj sen ukončenim vysokej skoly a uz sa rozhodol ze bude cestovať a pisať o svojich cestach.

Osud mu bol vzdy priaznivy a preto nieje prekvapenim ze sa tak stalo. Jeho zalubou je objavovat a spoznavat nove veci a preto necaka a vyuzije kazdu prilezitost dostať sa niekam kde ešte nebol. Len za posledne dva roky sa ocitol v Minnesote,New Yorku,Londyne ale aj v takych mestach ako je Rim,Pariz či Lisabon.Je ich tolko ze v tom uz aj sam straca prehlad no stale sa mu zda malo. Rozhodol sa totiž ze ide pracovat ako dobrovolnik do Brazilie čo znamena ze ho rok mozno aj viac neuvidim.

Tolko k zivotu mojho brata ktory mi dava vyborny priklad ako naplno žiť. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu