Zóny pre každého študenta

O škole (Fejtón)

O škole (Fejtón) 

Byť študentom je úžasné. Byť študentom je úžasné a hlavne keď zaspíte a práve v ten deň triedna príde do triedy skontrolovať, či sme prišli 15 minút pred zvonením tak ako je to v školskom poriadku.Prvá hodina písomka z chémie, dohoda znela iba teoretické otázky,ale u pani profesorky to bola skôr teória v praxi takže samé reakcie organických zlúčenín a podobne.

To je už jedno aspoň máme jednu otrasnú hodinu za sebou. Druhá je ruština to vždy akosi rýchlo ubehne. Z matiky po troch týždňoch konečne vidíme opravené písomky, žiadna sláva neviem či sme čakali na zázrak.Ešteže je v dnešnom rozvrhu aj biológia, veď žiadna iná profesorka by neodpustila už toľkokrát odpustené celohodinové skúšanie a radšej nás zobrala do mesta na zmrzlinu.Dočkali sme sa obedná prestávka-pre tých čo ako ja nechodia na obedy je to 30 minút ničnerobenia, zábavy a klebetenia.

A je to tu dlhoočakávaná posledná hodina. Geografia najsvetlejší bod dňa,teda aspoň všetci dúfali, že práve oni nebudú tie dva obetné baránky čo si nes zlíznu odpoveď.Tie sa napokon našli teraz treba už len napísať poznámky a môžeme utekať domov,ale stalo sa čo sa stáť nemalo.

Nášmu "obľúbenému profákovi.ktorý nikdy nemá zlú náladu a vždy chápe, že 20 minút pred odchodom domov sme už všetci rozptýlení a netrpezliví" sa zrazu nepáčilo, že sa 26 ľudí ovieva učebnicami jeho predmetu a poniektorí sa aj bavia.

Najskôr sme si museli vypočuť pár skutočne milých slov na našu adresu a potom sme za trest dostali aj písomku. Ešteže som prvú otázku stihol odpísať zo zošita.Odpoveď na ďalšie dve som si úplne vymyslel a po skontrolovaní v zošite som dospel k záveru, že môže byť. Ale čo som ja úbohý slovenský chlapec mal vedieť o hutníckom priemysle na SR?

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/6028-o-skole-fejton/