Keby som mal/mala krídla (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: janka114
Typ práce: Referát
Dátum: 28.12.2012
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 376 slov
Počet zobrazení: 17 026
Tlačení: 1 023
Uložení: 1 003

Keby som mal/mala krídla (Úvaha)

Keby som mala krídla, každá cesta by mi trvala podstatne kratšie. Už by som nemeškala každý deň 5 minút na orvú hodinu. Vietem nie je bohviečo každé ráno vysvetľovať že príliš pomaly chodím lebo sa nerada ponáhľam. A vstávať o 5 minút skôr sa mi nechce.

Lenže, ako k takým krídlam vlastne prísť? Kúpiť si ich v obchode? Určite by to nebola lacná záležitosť. Veď kvalitné krídla musia aj niečo stáť. Mohli by sme ich dostať napríklad za odmenu. Za nejaký hrdinský čin. No stačil by jeden priestupok a o krídla by sme za trest prišli. V niektorých počítačových hrách ich dostanete po úspešnom dosiahnutí 10 levelu, v realite by to mohlo byť po dosiahnutí osemnástky.

Vzlietnuť do oblakov, ďaleko od problémov a stereotypu všedných dní. Z výšky by bol svet naozaj gombička. Mali by sme ho ako na dlani a ľahšie by sme sa dostali na miesta ktoré sú našemu srdcu blízke. Napríklad také Fínsko by bolo prvé miesto ktoré by som zo svojimi skutočnými krídlami naozaj navštívila. Bola som totiž zaslepená túžbou vlastniť skutočné krídla, až som zabudla, že už jedny vlastne mám. V mojej mysli.

Stačilo si spomenúť na krajinu menom Fantázia a hneď som sa do svojeho vysnívaného Fínska preniesla v myšlienkach. Vidíte, dá sa to, aj bez krídiel. Všetko je to o predstavivosti, no nie všetci ju využívajú, preto nedokážu doletieť k svojmu snu. Niečo ľudí začalo ťahať k zemi, nedokážu sa odosobniť od svojich starostí a letieť aspoň na chvíľu na miesto, kde sú šťastní.

Pritom môžu podnikať výpravy do najvzdialenejších kútov svojej myysle na imaginárnych krídlach. Nemali by ste s apreto báť ukázať že také krídla vlastníte. Pokúste sa byť hlavou trochu v oblakoch. Ja som to dokázala. Moje krídla symbolizujú voľnosť a slobodu, po ktorej stále túžim. Každé pierko na nich je jeden sen a nádej. Nádej, že ľudia raz začnú snívať a svoje sny realizovať. Nežiť len v uponáhľanej realite a pustiť do svojej mysle aj fantáziu.

Možno vás ľudia označia za snílka, no schopnosť ,,lietať" má aj najväčší odporca fantazírovania. Len sa bojí roztiahnuť svoje krídla a letieť. Bez obzerania sa dozadu, bez pravidiel, užívať si ten pocit nádeje. Veď sa toto lietanie inštruktora ani pilota nepotrebujete. Ste totiž nimi vy sami...

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu