Slávnostný príhovor na svadbu

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Referát
Dátum: 23.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 220 slov
Počet zobrazení: 54 528
Tlačení: 1 274
Uložení: 1 228

Slávnostný príhovor na svadbu

Milí snúbenci, vážení rodičia, vážení svadobní hostia,

mám tu česť, aby som v tento slávnostný deň pomohol (pomohla) vstúpiť týmto mladým ľuďom (meno) a (meno), na spoločnú cestu životom.

Milí snúbenci, stojíte dnes predo mnou a týmto slávnostným zhromaždením, aby ste spečatili svoju vzájomnú lásku. V čase, keď ste sa spoznávali a postupne sa do seba viac a viac zamilovali, Vás isto ani nenapadlo, že Vaša láska bude taká silná, že Vás dovedie až sem, do dňa Vášho sobáša.

Za to všetko sa isto treba poďakovať aj Vašim rodičom, ktorí sa o Vás vždy vzorne starali, boli pre Vás oporou a vždy sa snažili urobiť všetko preto, aby ste boli spokojní a šťastní. Dovoľte mi, aby som im ja vo Vašom mene vyslovil
(vyslovila) slová vďaky.

Milí snúbenci, (meno) a (meno), za malý okamih si tu pred týmto slávnostným zhromaždením vyslovíte slová lásky, vzájomnej úcty. Budú to však aj slová záväzku. Záväzku jedného voči druhému. Pamätajte si, že nebudú len krásne dni, ale určite prídu aj tie horšie a možno aj veľmi ťažké. Vtedy si buďte vzájomnou oporou, povzbudením. Hľadajte u seba prístav pokoja a porozumenia.

Prajem Vám, aby na Vašej spoločnej ceste životom bolo veľ krásnych slnečných dní a aby sa Vám vyplnili všetky Vaše túžby a očakávania, s ktorými dnes na túto cestu vzájomne vkročíte. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu