Prejav nad hrobom priateľa (priateľky)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Referát
Dátum: 09.11.2013
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 202 slov
Počet zobrazení: 19 028
Tlačení: 751
Uložení: 709

Prejav nad hrobom priateľa (priateľky)

Drahí priatelia!

Odišiel (odišla) nám, žiaľ bez rozlúčenia náš drahý priateľ (naša drahá priateľka). 

Bolo toho ešte mnoho čo sme si mohli povedať, ako vždy, keď sme sa spolu stretli. Avšak niečo mi hovorí, že neodišiel (neodišla) navždy, bude žiť v nás, v našich srdciach. Odišiel (odišla) priskoro, hovorím si a myslím, že to tak cíti každý z nás. Náš život nie je večný, ako sa snažíme si nahovárať.

Naši priatelia sú v iba darom, ktorý nám bol požičaný a žiaľ raz ho budeme musieť vrátiť. Ten čas nadišiel. No i tlak nám kúsok tohto daru zostal, zostala nám večná spomienka na nášho drahého priateľa (našu drahú priateľku), spomienka, ktorá sa nám uchová v našich srdciach.

Myšlienka na smrť mu (jej) bola cudzia, tak ako každému kto miluje život. Miluje život tak ako ho miloval on (milovala ona). Smrť je len ďalšia zástavka na dlhej ceste. Preto verím, že keď nás vidí pri svojom hrobe, jeho (jej) duša, nech je už kdekoľvek, sa usmieva. Budeš nám chýbať (meno).

Znamenal (znamenala) si pre nás veľmi veľa a žiaľ teraz prišiel ten čas, kedy sa musíme rozlúčiť navždy. Zbohom, priateľ náš (priateľka naša), nech tvoja duša odpočíva v pokoji.

Zbohom navždy.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu