Zóny pre každého študenta

Príhovor na pohrebe občana obce (mesta)

Príhovor na pohrebe občana obce (mesta)

Vážená smútiaca rodina, Vážené smútočné zhromaždenie,

zišli sme sa tu dnes v tento deň, aby sme sa navždy rozlúčili s naším milovaným (meno a priezvisko). Správa o jeho náhlom skone nás isto všetkých nesmierne zasiahla a zarmútila. 

(Drahý / Drahá) (meno), stojíme tu dnes plní smútku a žiaľu, aby sme ti naposledy vyslovili to bolestné posledné zbohom. Život je veľmi rozmanitý a prináša nám rôzne situácie. Nikto si však ani len nepomyslel, že nám nachystá také bolestné okamihy. Všetkých nás to zasiahlo nepripravených.

Nech je nám všetkým útechou jeho (jej) krátky ale bohatý život. Zanechal (zanechala) si tu po sebe manželku (manžela) a deti, ktorých oči a srdcia zalieva smútok a žiaľ. Všetci sa pýtame prečo ? Prečo práve on (ona) a prečo práve teraz ? Je to však veľmi ťažká otázka a žiaľ, nikto z nás na ňu nepozná odpoveď.

Drahý (náš / naša) (meno) dúfam, že miesto kam sa teraz odoberie tvoja duša bude miestom kde nájdeš pokoj. Odpusť nám naše slzy v tento deň, ale je to pre nás všetkých bolestné. Znamenal si pre nás všetkých veľa, bol si svetlom našich dní a tvoj hrejivý úsmev a pohľad nás dokázal vždy rozveseliť.

Zbohom (drahý / drahá) (meno), navždy sa s tebou lúčime, no vedz, že pre nás budeš v našich srdciach žiť naveky.

Česť Tvojej pamiatke !

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/7509-prihovor-na-pohrebe-obcana-obce-mesta/