Prejav k úmrtiu mladého človeka (dieťaťa)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Referát
Dátum: 09.11.2013
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 212 slov
Počet zobrazení: 16 823
Tlačení: 868
Uložení: 829

Prejav k úmrtiu mladého človeka (dieťaťa)

Vážená smútiaca rodina,

stojím tu dnes pred Vami v tento smutný deň. Je to pre nás všetkých bolestné. Je to o to bolestnejšie, že sa lúčime s tak mladým človekom. Bolo to vlastne ešte malé dieťa, ktoré malo celý život pred sebou. Život sa s nami kruto zahral, keď (náš drahý / naša drahá) (meno) tak nečakane skonal (skonala).

Myšlienka na smrť je nám všetkým cudzia a preto je to pre nás všetkých nepredstaviteľná rana. Bol to krátky čas, ktorý si bol (bola) s nami náš milovaný (naša milovaná) (meno), ale navždy si ťa uchováme vo svojich srdciach a spomienkach. V našich srdciach budeš žiť naveky.

Smrť je len ďalšia zastávka na dlhej ceste a preto verím, že sa na nás budeš dívať zhora a tvoja duša nech je kdekoľvek nájde pokoj a radosť. Budeš nám všetkým veľmi chýbať (meno) a hlavne tvojim rodičom (príp. súrodencom), ktorí dnes zažívajú tie najbolestnejšie okamihy, nakoľko sa naposledy lúčia so svojim drahým synom (drahou dcérou).

Znamenal (znamenala) si pre nás veľa, bol (bola) si slniečkom a svetlom v našich životoch, ale žiaľ teraz prišiel ten čas, kedy sa musíme navždy rozlúčiť.

Zbohom (drahý / drahá) (meno), nech tvoja duša odpočíva v pokoji. Zbohom navždy, v našich srdciach budeš žiť naveky.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu