Hlavný kľúč ako zbaliť babu

Hlavný kľúč ako zbaliť babu

Každý chalan môže mať každú babu ale do jedného e-mailu sa to nedá vysvetliť  a nedá sa to už vôbec ani jednou vetou. Nikde neexistuje žiadny presný návod na zbalenie baby a všetko čo k tomu potrebujeme je v nás a v nikom inom.

Každý chalan by chcel zbaliť babu ale najprv by bolo dobre sa tak aj naprogramovať pozitívne. Tak teraz si napríklad predstavte že nejaký chalan ide zbaliť babu ktorú si vyhliadol napríklad na zastávke. Tomuto človeku hovorme Ignác. Baba ktorá stojí na zastávke bude napríklad Erika.

Ignác mal dosť zlý deň v práci alebo v škole a strašne by chcel zbaliť babu tak sa proste rozhodne že nejakú zbalí. Ako tak ide po meste tak si vyhliadne na zastávke Eriku. Erika je tam znudená a čaká na svoju linku. Ignác už ide na vec a vtom mu podvedomie povie „nemáš na ňu daj si odpych ešte sa náhodou strápniš“ Ignác nabitý negatívnymi myšlienkami z práce by to ale chcel aspoň vyskúšať.

Tak príde za Erikou a povie: „Ahoj cica nemáš dnes čas? Pozývam Ťa niekam.“ (Ignác použil nevhodnú vetu a je na ňom vidieť že je utrápený z niečoho) Erika môže reagovať len jedným spôsobom a tým že mu povie nie. Už len kvôli tomu že ju oslovil cudzí chalan a povedal slová ktoré vzbudzujú obranný mechanizmus v ľudskom tele.

Teraz si dajme druhú časť a porovnajte sami či to je tak.

Ignác ide vytešený z práce že dostal vyznamenanie za dobrú robotu alebo ho povýšili. Má v sebe plno pozitívnej energie a tak mu nebude robiť žiadny problém osloviť babu. Na zastávke zbadá krásnu babu Eriku s ktorou by si chcel dať možno rande. V hlave sa mu marí opäť milión otázok, čo ak sa jej nebudem páčiť, čo ak je na peniaze, čo keď už niekoho má... ale Ignác má proste výborný deň a nič mu nemôže pokaziť náladu.  Už príde za Erikou a vraví: „Ahoj prosím Ťa vieš mi povedať koľko je hodín?“  (touto otázkou nevzbudzuje žiadne zastrašenie ktoré by viedlo k tomu NIE) Erika akokoľvek odpovie a oznámi mu čas.

V tomto smere sme sa dostali ďalej ako pri prvej ukážke a tak Ignác môže pokračovať ďalej. „Jéj ďakujem veľmi pekne zachránila si mi život, to mám ešte dosť času aby som to stihol.“ (za pekné poďakovanie od Ignáca sa bude cíťit aj Erika lepšie a vzbudí sa v nej otázka „čo asi tak má stihnúť?) Erika mu môže odpovedať napríklad že nemáš začo alebo rado sa stalo. Ignác teda môže pokračovať v konverzácií ďalej a pýtať sa rôzne otázky ako napríklad: Ty čakáš tiež na autobus? Inak máš krásny šál. Čakáš tu už dlho? Mimochodom ja som Ignác.

A tak rôzne by sa dalo pokračovať. Tu sme si ukázali že je mať dobre v sebe pozitívne myšlienky a keď sa raz vyberiete baliť baby tak nikdy nie s negatívnymi. Ak budete mať zlý deň najprv si ho spríjemnite niečím aby ste sa mohli odreagovať  od zlých myšlienok. Preto je lepšie si povedať dnes nejdem baliť lebo som dostal zlú známku v škole a tento fakt a zlé pocity by sa mohli preniesť do rozhovoru. Ale ak sa pôjdem zabaviť s kamošmi niekde tak ma to odreaguje a budem nabitý pozitívne tak sa môžem vybrať baliť baby.

Táto prvá časť mala poukázať na myšlienkach pozitívnych a na myšlienkach negatívnych že aký majú dôsledok pri rozhovore.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/8359-hlavny-kluc-ako-zbalit-babu/