Zóny pre každého študenta

Kliatba čísla 23

Kliatba čísla 23
Môj príbeh bude o chlapcovi, ktorému sa zdalo, že ho prenasleduje číslo 23. Raz mal sen, v ktorom sa mu zdalo o starom dedkovi, ktorý mu povedal, že jeho osudom je číslo 23. Toto číslo ho bude prenasledovať až do konca jeho života.

Predstavte si ma ako toho chlapca. Dajte mi meno aké chcete.
Bol som dvojročný chlapec, keď sa mi prisnil tento sen. Odvtedy som na to stále myslel až do mojich tretích narodenín, kedy ma zrazilo auto. Odviezli ma do nemocnice, robili čo mohli. Zavolali kvôli mne 23 najlepších lekárov. Ale nikto mi nepomohol z kómy. Prebudil som sa až v roku 2023. Celý čas sa mi sníval ten istý sen a stále som počul 23, 23, 23.... Neveril som tomu, snažil som sa pred tým utiecť.

Neskôr som spoznal jedno dievča, ktorému som vyrozprával svoj príbeh a ona ma vypočula. Uľavilo sa mi. Jedného dňa som ju pozval na večeru a požiadal som ju o ruku. Ona to prijala. 23.3. sme sa vzali a odvtedy to začalo! Spomenul som si na ten sen. A všetko do seba zapadalo. Moja žena tomu neverila, tak som sa pokúsil jej to vysvetliť.

Zobrali sme sa 23tieho, o 23 dní mám 23 rokov, ty máš 32, čo je obrátené 23. Moja mama zomrela, keď mala 23 rokov, otec zomrel 23.1. Ty chceš mať 2 deti, ja 3 – to je zase 23. Bývame na 23. ulici. Proste všetko vychádza...Ten starec v mojom sne mal pravdu. Ale moja žena mi stále neverila a rozišli sme sa. Úplne ma to zobralo. Chodil som sa prechádzať po meste, aby som si vyčistil hlavu. A všade bolo číslo 23. Na plagátoch o koncerte, na parkovisku bolo 23 áut, 2 motorky a 3 bicykle – čo je zase 23. Dokonca aj v tikete, ktorý som podal. V peňaženke mám iba 32 korún, čo je obrátené23. V obchode fungujú 2 z 3 pokladní – zase 23. V bare je 23 automatov.

Rozmýšľal som o tom sne. Spomenul som si, že som bol na nejakom ostrove. Za tým starcom som videl maják. Snažil som sa ho nájsť. Hľadal som na internete, v 23 knihách. Nikde! Nič som o tom nenašiel. Našiel som iba 23 ostrovov s majákmi, ale ani jeden z nich sa nepodobal na ten zo sna. V noci som začul toho starca. Povedal mi, že mám prezrieť všetky ostrovy a nevracať sa, kým v majákoch niečo nenájdem. Mala to byť krabička s nápisom Kliatba čísla 23. Poslúchol som. Na ďalší deň som si kúpil letenky a snažil som sa ešte niečo zistiť v nemocnici. Sestrička mi povedala, že každý 23. deň som vykrikoval zo sna číslo 23. Už toho bolo na mňa veľa, išiel som sa vyspať, aby som bol na nasledujúci deň plný energie. Opäť sa mi snívalo o tom starcovi. Prízvukoval mi, že mám čas len 23 dní.

Ráno som vyštartoval. Podarilo sa mi nájsť už 22 krabičiek, chýbala iba 1. Ale skôr ako som odletel na posledný ostrov, dozvedel som sa, že na ňom došlo k výbuchu. Odrazu bol pri mne starec zo sna a ja som sa ho spýtal, kde teraz mám hľadať poslednú krabičku. A on mi odpovedal, že ak uhádnem jeho vek, krabičku mi dá. Rozmýšľal som. Bude mať určite viac ako 40. Ale vedel som, že to bude chyták a ani neviem prečo, povedal som 23. 23 sekúnd na mňa hľadel a potom povedal, citujem: „ Si jediný z 23, ktorý to uhádol.“ Dal mi tú krabičku a odišiel.

Všetky krabičky som otvoril a našiel som v nich časti mapy, ktorú som zložil. Vybral som sa po stopách, ktoré mi ukazovala mapa. Našiel som ostrov, ktorý ešte svet nepozná. Našiel som maják a v ňom známeho starca. Povedal mi, že som všetko zmeškal o 23 minút. Nevedel som, čo mám robiť, zľakol som sa a tak som vyliezol až na vrchol majáku a skočil som dolu. Starec skočil tiež.

Keď dočítate tento príbeh, tak si spočítajte všetky čísla 23 okrem nadpisu, číslo otočte a budete sa čudovať, čo vám vyjde.
Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/8757-kliatba-cisla-23/