Moji rodičia

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: nany7
Typ práce: Referát
Dátum: 28.04.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 273 slov
Počet zobrazení: 35 180
Tlačení: 1 582
Uložení: 1 630

Moji rodičia

Ja som svoj vzor našla doma. Mojím vzorom sú moji rodičia. V každom z nich som našla niečo, čo obdivujem, niečo, čo ja nemám, ale verím, že raz mať budem.

Moja mama, tak na nej sa mi najviac páči, že pri všetkých klasických starostiach, ktoré má každá mama, zvláda všetko s úsmevom. Je to človek, ktorého si obľúbia nielen jej rovesníci, ale aj deti a aj tí najstarší. Je to veselá povaha. Svojím výzorom a duchom pôsobí mlado.

Moja mama nemá len povahu, ktorú by som chcela mať, ale páčia sa mi jej dlhé čierne vlasy a svojimi čiernymi očami sa vie na človeka pozrieť tak, že nemusí ani nič povedať a pochopíte, čo od vás chce. Je to milé žieňa, ktoré si človek obľúbi aj keby nechcel. A ešte niečo, je tak milo pojašená, že sa to nezmení ani do šesťdesiatky.

To sa mi na mojej mame páči a tým je pre mňa výnimočná. Môj tatino, tak on má vlastnosti, ktoré už nenájdete len tak. Svojou zodpovednosťou, pracovitosťou, šikovnosťou a hlavne pravdovravnosťou, ktorá dnes už nie je veľkým trendom, si zaslúži aj on byť mojím vzorom.

Môj ocino je vysoký a mohutný muž, ktorý keď na vás pozrie svojimi veľkými modrými očami vo vás môže vyvolať obavy a strach. Ale je to len prvý dojem. Vtom drsno pôsobiacom človeku sa skrýva veľké srdce, v ktorom je veľa dobra, pochopenia, nehy a lásky, ktorú rozdelil medzi svojich najbližších a stále mu ostalo pre aj pre ďalších ľudí.

Mám svojich rodičov veľmi rada. Sú to ľudia, každý inej povahy, predsa je v nich niečo, prečo som si ich vybrala za svoj vzor.  

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu