Najznámejší člen našej rodiny

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: nany7
Typ práce: Referát
Dátum: 28.04.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 185 slov
Počet zobrazení: 6 647
Tlačení: 424
Uložení: 454

Najznámejší člen našej rodiny

Vikinka má 9 rokov, býva v Malinove. Je to moja sesternica. Keď mala päť rokov, sedávala na plote a vyspevovala si pesničky, ktorým ani sama nerozumela. Vďaka krátkym, blonďavým, kučeravým vlasom a jej širokému úsmevu so štrbavými zúbkami a zeleným očiam ju pozná každý. 

Rozhodne nepatrí medzi deti s kľudnou povahou. Niekedy mám pocit, že potrebuje odborníka. Silou-mocou chce na seba upútať pozornosť tým, že sa nahlas a neprestajne smeje, alebo robí zle druhým. Je vodcovský typ, rozmaznaná, ale nie lakomá, aj keď sa podelí len s tým, koho má rada.

Medzi jej záľuby patrí korčuľovanie, bicyklovanie, hry s loptou, plávanie, tancovanie, kreslenie. Väčšinou je optimisticky naladená a veľmi odvážna, dokonca až drzá. Bez okolkov hocikomu, a to doslova, povie čo si myslí. Neprekáža jej, že niekoho urazí svojimi hlúpymi pripomienkami. Nenávidí učenie. Nie je hlúpa, iba lenivá. Pomáha len ak sa jej zachce a rozhodne so zo seba nenechá robiť sluhu. Vždy robí veci po svojom.

Ale všetko má svoje hranice, jej mama len hľadá príležitosť, kedy by ju mohla vyšticovať za vlasy. Čo viac dodať?! Pozná ju celá dedina.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.023 s.
Zavrieť reklamu