Zóny pre každého študenta

Môj učiteľ

Môj učiteľ

Veľa ľudí si myslí o všetkých učiteľoch, od materskej škôlky, cez strednú, po vysokú školu, to isté. Oni môžu za všetko, oni sú tí najhorší. Nie je to ale vždy pravda. Učiteľ je vlastne človek ako každý. Má svoje city, nálady, problémy, ako každý z milióna žiakov. Možno je to tak ako hovoria učitelia: „Ako vy na mňa, tak ja na vás!“

Práve preto sú niektoré vzťahy na bode mrazu. Tak ako žiak si obľúbi niektorých učiteľov, tak si aj oni obľúbia niektoré triedy. Myslím si, že i napriek všetkému, čo vyvádzame, nás majú radi. Len nám to vždy neprejavujú. Inak by sme ich nevolali mamička, otecko, Janka, Jožko, Ďuri, Šujo ... Často sa nám, žiakom, zdá, že učiteľ je najlepší v súkromí. Vtedy si myslíme, že nás nevychovávajú, neučia nás, tak je to iné.

Podľa mňa, nie je vôbec ľahké postaviť sa pred bandu pubertiakov a upútať našu pozornosť, hlavne predmetmi, ktoré nás vôbec nezaujímajú. Preto klobúk dole pred Vašou prácou. Hoci všetci Vám závidia prázdniny, ale koľko máte práce v škole, beriete si ju aj domov, chodíte na školenia, venujete sa žiakom po vyučovaní, stále sa vzdelávate a bojujete s nami.. to si mnohí nevšímajú.

Možno tento príhovor, ak sa to tak dá nazvať, nemá ani hlavu ani pätu. Ale chcela som Vám ním vyjadriť veľkú vďaku a popriať všetko najlepšie k Vášmu sviatku – ku Dňu učiteľov.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/8769-moj-ucitel/