Metal vs. Hip-Hop

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: nany7
Typ práce: Referát
Dátum: 25.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 413 slov
Počet zobrazení: 3 842
Tlačení: 353
Uložení: 347

Metal vs. Hip-Hop

Diskusie o tom, ktorý hudobný žáner je lepší sa vedú už dlhý čas a neraz vyústia do nezhôd a rozporov. Často hip- hoperi nadávajú na metalistov a naopak. Každý si vraví svoje a nepočúva toho druhého a vraj, že hudba spája... Preto sa budem snažiť podať vám prezentáciu týchto dvoch štýlov tak, aby ste si spravili vlastný názor. No určite vydedukujete z tohto textu môj individuálny názor. V každom prípade, ustavične zostane jedna strana vyznávajúca svoju hudbu nepochopená tou druhou.

Začnem hip- hopom. Prívrženci tohto hudobného žánru, ktorí sa nachádzajú aj v mojom okolí, majú často spustené nohavice, tričko po kolená a tvária sa ako majstri sveta, veď oni sú hip-hop a kto je viac? Ich obľúbenci si nedávajú servítky pred ústa a v skladbách urážajú všetkých a všetko okolo seba prostredníctvom vulgárnych a hlúpych nadávok. A s rozširovaním hip- hopu sa nanešťastie rozširuje aj marihuana. Ťažko hip- hoper pochopí, aký duševný stav prežívam, keď vidím bubeníka ako bije do bicích, ako mu lietajú ruky, ako gitaristi hladkajú struny gitár a s neuveriteľnou rýchlosťou menia akordy. Ako niekto, kto nedržal gitaru v ruke nepochopí, že sa na ňu nedá naučiť hrať za 5 minút, ale že sú to týždne a mesiace driny. Pre nich bude metal stále len búchanie a škriekanie bez melódie.

Nevravím, že všetok hip- hop je zlý, ale dávam prednosť gitarovým a bubnovým sólam a nie podmazu, ktorý je spravený na počítači, bez nejakého výraznejšieho zásahu ľudských rúk a rýmom, ktoré neurážajú človeka ako jedinca alebo priamo celú spoločnosť. Hip- hoperi neocenia tvrdosť a melodickosť Halloeweenu, alebo krásu starých pesničiek od Metallici, či monumentálnosť hlasu speváčky z Nightwish. Jedným z dôvodov, prečo ich nedocenia je to, že ani nemajú záujem skúsiť to. Radšej budú pohlcovať a konzumovať to, čo hudobný komerčný priemysel vyvrhne na svetlo sveta a po mesiaci to dohodia, pretože sa im to v ušiach obohraje.

Netvrdím, že komerčná hudba je zlá, ale tento spôsob prevedenia hudby nedosahuje také kvality ako rocková alebo metalová hudba, ktorá je precízna, rýchla a dokonale synchronizovaná. Texty metalových skupín obsahujú motívy zla, moci a apokalypsy, poukazujú na skutočné problémy života.

Metal sa vyvinul ako reakcia na kultúru hippies, ktorá propagovala mier a lásku, svetlo nahradil temnotou a šťastný koniec populárnej kultúry nahradil holou pravdou, že veci sa nestratia len tak samé od seba. Napriek tomu, že priaznivci metalu tvrdia, že skutočným odkazom metalu nie je odvrátená stránka života, kritici vinia tento žáner z oslavovania temných aspektov reality. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#k životnému jubileu #basne o hip hope #nocny vylet #slavnostni prejav #Metal


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu