Ako sa vidím JA! (Opis, charakteristika, autobiografia)

Ako sa vidím JA! (Opis, charakteristika, autobiografia)

Na svete žije veľmi veľa ľudí. Aj keď sa mnohí na seba podobáme, predsa sme každý iný. Každý z nás je niečím výnimočný. Je ťažké ohodnotiť sám seba, pretože je niekedy zahanbujúce priznať si vlastné negatívne stránky. Človek v dnešnej dobe rád súdi druhých, ale málokedy sa pozrie sám na seba.

Keby mám vymenovať pár mojich vlastností, ktoré vystihujú môj charakter, boli by to prídavné mená priateľská, úprimná, ale viem byť aj tvrdohlavá a niekedy ťažko beriem osobnú kritiku.

Z času na čas je zo mňa typický flegmatik, ale myslím si, že temperament človeka, záleží od spoločnosti v akej sa nachádza. Mnohí ľudia ma považujú za introverta, čiže plaché a tiché dievča, ale kto ma naozaj pozná vie, že opak je pravdou. Najradšej zo všetkého mám smiech a uvoľnenú atmosféru.

Síce som nerada stredobodom pozornosti, ale som rada ak ma ľudia považujú za veselú a nie príliš tichú a hanblivú, lebo taká v skutočnosti nie som.  Mám veľa kamarátov, ale skutočných priateľov, ktorí o mne vedia naozaj všetko by som narátala na jednej ruke. A dôvod? Asi ten, že v dnešnej dobe sa dá veriť málokomu. A kto raz sklame, späť to nevráti.

Podľa môjho názoru sa ľudia musia naozaj dobre spoznať, aby sa z nich mohli stať  kamarátmi, potom priateľmi a nakoniec spriaznenými dušami možno aj na celý život. Mojich záľub  nie je mnoho, keďže pod pojmom ,,záľuby“ si predstavujem prevažne šport.

Namiesto pohybovej aktivity radšej rozvíjam moje umelecké vlastnosti. Už od škôlky som rada hrala v rôznych scénkach, takže momentálne sa naplno venujem divadlu čo ma veľmi baví a obohacuje. 

Čo sa týka mojej budúcnosti a pohľadu akým sa na ňu pozerám, tak je veľmi ťažké takto skoro posudzovať. Neviem čo mi ešte život ponúkne a čo mám ešte pred sebou. Pretože dnes som tu, ale zajtra tu byť nemusím. Takže si myslím, že by som mala žiť každý deň naplno a čo najlepšie rozvíjať svoje pozitívne vlastnosti. Na charakter človeka vplýva podľa môjho názoru najviac rodina, ale vo veľkej miere kamaráti a priatelia.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/9030-ako-sa-vidim-ja-opis-charakteristika-autobiografia/