Zóny pre každého študenta

Draculienka (Prekvapivá rozprávka)

Draculienka (Prekvapivá rozprávka)

Bola raz jedna krutá ministerka škaredých ksichtov. Pri nohách jej ležal svet a najnovšie aj Tyrannosaurus. Skrotila si ho hneď. Zhodli sa hlavne v povahe.

Včera obdivovala svoje pupáky na nose cez lupu. Zistila, že je naozaj hnusná, ale lupa jej prezradila, že spanilá Draculienka je ešte hnusnejšia a zákernejšia. Naštvaná ministerka prikázala svojej komornej úbohej Nasti, aby zobrala Draculienku na diskotéku a utancovala ju k smrti. Keďže bola úbohá komorná psychicky labilná a pomyslenie na vraždu ju desilo, nervove sa zrútila. Vo víre tanca sa Draculienky ujali siedmi statoční. Tí ju nad ránom, mierne unavenú, odviedli na internát baníckej školy do izby číslo 7.  Draculienka sa zvalila na prvú zo siedmich postelí, hneď pri dverách. Zo spánku ju nešetrne vyrušila xantipa s vrčajúcim vysávačom v ruke. Jej výzor Draculienku ihneď prebral k životu. Tri hrdzavé vlasy mala natočené na štyroch natáčkach a z pupákov na tvári jej vytekala tekutina pripomínajúca žabí sliz.  Rázne strčila rozospatej dievčine pred nos konzervu.  Jej vôňa pripomínala Draculienke dobre známu hydinu. Tá však, keďže celú noc pila siedmim statočným krv, na jedlo nemala ani pomyslenie. Nakoniec však neodolala. Okamžite chytila  kolaps spojený s triaškou. Nevedela totiž, že konzerva bola nakazená vírusom vtáčej chrípky a že Xantipa bola prezlečená ministerka škaredých ksichtov. V takejto nepohode zastihol Draculienku údržbár, ktorý prišiel naolejovať dvere, lebo vŕzgali ako banícke zbíjačky. Keďže aj Draculienka chrčala, dal kvapku oleja aj jej. Reakcia spiacej krásavice ho prekvapila. Sekla sa mu totiž do krku a pila mu krv tak dlho, až  kým sa úplne nescvrkol. A tu sa potvrdilo staré známe porekadlo: „Za dobré, nikdy dobré nečakaj.“

Nebohý údržbár bol veľký krásavec  a dobrák od kosti.
Nikomu by nebol ublížil. Keďže jeho krv teraz kolovala v tele Draculienky, aj tá sa zmenila na prekrásnu dobráčku. Tak stratila ukrutná ministerka konkurenciu. S Draculienkou sa stali dobré priateľky a možno dodnes si posielajú e-maily ak nepomreli.   
Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/9084-draculienka-prekvapiva-rozpravka/